Patriku, série porážek je utnuta. Jste spokojení s tím, jak jste zápas zvládli?

Je to pro nás obrovská úleva, že jsme získali tři body a vyhráli jsme po sedmi porážkách. Myslím si, že od začátku jsme všichni podávali zodpovědný výkon. Spartu jsme k moc šancím ve hře nepustili. Hráli jsme šedesát minut, a to je příčina našeho vítězství.

Byl to váš nejlepší výkon v sezoně?

Těch šedesát minut ano, protože v minulých zápasech jsme dokázali hrát třicet někdy čtyřicet minut. A my jsme dnes takový hokej hráli minut šedesát. Hokej se má hrát šedesát minut, jinak to nejde.

Co se nejvíce změnilo s příchodem nového trenérského štábu?

Je to hodně podobné jako za Vladimíra Růžičky, akorát jinak napadáme. Vše je ale stejné. Věci se hodně opakují, ale dnes jsme byli zodpovědní a zapracovali jsme na https://lit.esports.cz/datailech, a to se potvrdilo vítězstvím.

Proměnili jste tři přesilové hry, který z trenérů je má na starosti?

Pan Robert Reichel. Včera přišel, tak jsme je nacvičili a něco nám k tomu řekl. Pomohli jsme si góly z přesilovek, což je v takových zápasech velmi důležité.

Cítili jste, že právě nezdařilé přesilové hry vás v minulých zápasech limitovaly?

Ano, ale nám to nešlo všeobecně. V posledních zápasech jsme skórovali, ale tentokrát jsme vstřelili tři góly z přesilovek, což je hodně. Doufám, že nám to vydrží a budeme takto pokračovat a speciálními týmy si pomůžeme i v dalších zápasech.

Dotkla se vás osobně změna trenérů?

Každé utkání se snažím nastoupit stoprocentně připravený a jsem ochotný odevzdat vše na ledě. Přišel pan Reichel, který je obrovskou personou, stejně jako minulý rok pan Růžička. To jsou pánové z Nagana, kteří toho hodně dokázali a jen co přijdou do šatny, tak cítíte ten respekt. Výměna nějaký impuls týmu dala, ale pořád je to jen jeden zápas. Zbývá dost utkání do konce a my se musíme odlepit ode dna.

Začínáte se herně zvedat a pravidelně bodovat, cítíte, že to je zase ten Patrik Zdráhal?

Je to spíše o tom, jak jsem se na ledě cítil. V posledních zápasech jsem se začal cítit docela dobře. Na začátku sezony mi to nejezdilo a necítil jsem se úplně v pohodě. Nepomohly tomu ani týmové výsledky. Poslední zápasy se cítím už dobře a doufám, že budu takto pokračovat dál a týmu pomůžu.

Když došlo vloni k výměně trenéra, ihned jste vyhráli 5:0 nad Mladou Boleslaví. Nyní to bude o tom, abyste si herní projev udrželi i do následujících zápasů a dokázali, že to nebyla náhoda…

Samozřejmě, toto jsme si řekli i v kabině. Slavit můžeme do půlnoci a zítra začíná nový den a my se musíme připravit na Liberec, což bude další těžký zápas. Je to silný soupeř. V této situaci si nemůžeme vybírat a musíme bodovat. V neděli musíme urvat body.

Vybavujete si loňský duel s bruslaři?

Vybavuji si to, ten zápas byl hodně podobný. Boleslav jsme tehdy k ničemu nepustili, pomohli jsme si přesilovkami a napadalo nám to tam. Byl to podobný výkon jako teď se Spartou. Jen doufám, že tentokrát u té hry zůstaneme a budeme takhle pokračovat dál.

Jak si vás noví trenéři rozebrali?

Pan Mlejnek má hru pět na pět, pan Robert Reichel má na starosti přesilové hry a pan Kočí oslabení.

Hráli jste dobře i dozadu…

Trenéři kladli důraz na to, abychom hráli pohromadě. Celých šedesát minut se nám to dařilo. Spartu jsme k ničemu moc nepustili. Samozřejmě nějaké šance si vytvořila, ale Matej Tomek nás podržel a výborně zachytal.

Porážky jste si vždy hodně bral, je to pro vás velká úleva?

Bylo to frustrující. V zápasech jsme nebyli horším týmem, což je na psychiku ještě horší. Týmy jsme někdy přehrávali, ale detaily nám k tomu chyběly. Snažil jsem se být docela pozitivní, poslední zápasy jsem se snažil hrát to, co umím a trošku jsem se uvolnil. Doufám, že na výhru navážeme a budeme takto pokračovat i dál.

Jak se vám líbí nové dresy?

Jsou krásné. Doufám, že v nich odehrajeme více zápasů, protože jsou vítězné (smích). Snad nám je kustodi dají i v Liberci.