Marku, co říct k zápasu s Plzní? Kde byl problém?

Problém byl všude, prohráváme v osobních soubojích, ztrácíme puky, dostáváme laciné góly. Poslední zápasy je to pořád to samé dokola. 

Ve druhé třetině jste mohli zápas otočit na svou stranu, jenže ve třetí části jste brzy inkasovali na 2:4... 

První třetina byla z naší strany opět příšerná. Druhá třetina nemohla být horší a s tím jsme do toho šli, vytvořili jsme si šance na vyrovnání, mohli jsme dokonce otočit utkání. Bohužel nám tam ale nic nespadlo. Potom jsme inkasovali na začátku třetí třetiny, a to nám vůbec nepomohlo.

Co se s týmem tedy děje, že se vám nedaří vrátit do hry, která vás zdobila na začátku sezony?

Od zápasu s Kladnem je to špatné a veze se to s námi. 

Pět proher v zádech, to je nepříjemná série...

Jedna věc je, že jsme prohráli pět zápasů, ale kdybychom je alespoň dobře odehráli a nakonec nějak blbě prohráli. Jde hlavně o výkon, který je ve finále ještě horší než série pěti proher. 

Jak tým tedy nakopnout?

Musíme chytit dobrý zápas a navázat vítěznou sérií.

Jak vy, jakožto zkušený hráč, budete chtít nabudit tým? Teď to bude stát na zkušených hráčích...

Něco si říkáme každý den, díváme se na videa, ale musíme si taky zanadávat a říct si ty špatné věci. Teď se moc dobrých věcí na ledě neděje. Do dalšího zápasu musíme jít s čistou hlavou, protože nyní nás čeká Mladá Boleslav a hraje se tam asi nejhůř z celé ligy. Musíme chytnout dobrý zápas, konečně vyhrát a od toho se odrazit.

Máte velkou motivaci proti Mladé Boleslavi?

Ano, je to velká motivace. Největší motivací ale je utnutí série a začít vyhrávat. Osobně na to ale moc nemyslím, protože se týmu nedaří. Kdybychom vyhrávali, bylo by to jiné.