V letošní sezoně na sebe týmy narazily pouze dvakrát, pokaždé se však radovali chemici. Ani jednou ale zápas neskončil v základní hrací době. Na konci listopadu zvítězili Severočeši 4:3, když si rozhodující nájezd připsal Martin Hanzl. O měsíc později slavila Verva znovu, tentokrát v prodloužení pálil přesně Richard Jarůšek.

Udržet desítku

Skončit do desáté příčky, to je cíl severočeských chemiků. V minulém utkání dokázali vydolovat důležitý bod se silným Libercem. Nechybělo málo a Verva by skončila s prázdnou. Skóre otevřel ve druhé třetině dělovkou Derner. Domácí se dlouho snažili, odměna se dostavila v samotném závěru, se štěstím se prosadil Jarůšek. Bílí Tygři ale byli šťastnějším týmem, protože v prodloužení se radoval Gríger.

„Dnes jsme nebyli lepším týmem,“ řekl na pozápasové konferenci trenér Vladimír Országh. „Typický zápas po reprezentační přestávce,“ nazval výkon Litvínova. „Ve druhé třetině jsme vypadli z rytmu, přežili jsme tři oslabení za sebou,“ pokračoval. Domácí sice ubránili čtyři přesilové hry, zároveň nedokázali čtyři početní převahy využít. „Utkání jsme dotáhli až do prodloužení, kde jsme získali bod,“ konstatoval.

„Nebýt Denise Godly, tak zápas mohl skončit 7:0,“ řekl upřímně Jan Ščotka. „Jednoznačně nás srážely fauly,“ v průběhu utkání dokonce nastala situace, kdy Tomáš Pospíšil vyjel z trestné lavici a po téměř minutě se znovu provinil. „Možná jsme bránili lépe, ale i přesto měl Liberec spoustu šancí,“ vypověděl zápase.

Nejvíce gólů má na svém kontě snajpr Richard Jarůšek (17), na paty mu šlape nestárnoucí Viktor Hübl s Františkem Lukešem (oba 10). Mezi obránci pálí nejpřesněji Jan Ščotka (6).

Těsné výsledky

Přesně těmi se Moravané prezentují, v posledních čtyřech zápasech sice zvítězili pouze jednou, vždy to ale bylo o jedinou branku. Nutno dodat, že Olomouc měla velmi těžký los, postupně změřila síly s Třincem, Hradcem Králové, Karlovými Vary a naposled nestačili na Pardubice.

Na ledě Východočechů se měnilo skóre hned zkraje utkání, za domácí se prosadil Poulíček. Olomouc se zmohla na odpor a po třech minutách srovnal krok Tomeček. Ani ne po třiceti vteřinách zvedal ruce nad hlavu pardubický Zdráhal. Hráči Olomouce se nevzdali a ve třetím dějství znovu vyrovnali, utkání díky tomu zamířilo do prodloužení. V něm přidal druhý gól Poulíček a Olomouc odjela z Pardubic s jedním bodem.

„Bylo to určitě vyrovnané utkání ať už co do hry, tak do počtu střel“ řekl po zápase olomoucký trenér Zdeněk Moták. Statistika střel skončila 31:25 ve prospěch Pardubic. „Bylo tam i množství šancí, mnohdy vyložených, na obou stranách,“ pokračoval. Jeho svěřenci dokázali ubránit dvě oslabení, sami disponovali jednou přesilovou hrou. „Jsme rádi, že jsme srovnali stav na 2.2. Bod je rozhodně zasloužený,“ uzavřel.

V olomouckém táboře má nejvíce zásahů Lukáš Nahodil společně s Janem Káňou (oba 10). Druhé místo patří Janu Knotkovi a Lukáši Kucserovi (oba 9). Nejproduktivnějším obránce je Jiří Ondrušek (7 gólů).