Chemici nastoupili v omlazené sestavě k prvnímu klání ve čtvrtek proti karlovarské Energii. Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě Andrej Kudrna. Na jeho trefu odpověděl nováček energetiků Patrik Parkkonen. V polovině prvního dějství se o slovo přihlásil ještě Ondřej Beránek se sólo akcí, kterou završil gólem do litvínovské klece.

Druhá třetina se stala pro Litvínov osudnou, Karlovarští si totiž vytvořili vysoký gólový náskok. Kanonádu prostřední části započal Jakub Flek, k němuž se připojil Černoch a Šik. V posledních vteřinách se ukázal Tim Danielčák. V závěrečné dvacetiminutovce upravil skóre na konečných 5:3 Matúš Sukeľ.

„Pro kluky je to výborné, když si mohou zahrát takové zápasy. Myslím si, že to je také účelem přípravných zápasů, aby se mladí hráči seznámili s extraligovým hokejem. Ujali se toho velmi dobře, kluci s námi pravidelně trénují, tudíž jsou v tempu. Pokud se jim podaří dát gól, tak je to skvělé pro jejich sebevědomí," říká o spolupráci s mladými hráči Andrej Kudrna.

Litvínov má za sebou pouze jedno přípravné utkání, do kterého nastoupil v omlazené sestavě. Příležitost dostali mladí hráči, slovenské trio Godla, Kudrna, Sukeľ. Kapitánské céčko nosil Uvis Balinskis.

„Pro nás to byl první zápas a dali jsme šanci mladým hráčům. Hráli jsme pouze na tři pětky. Myslím, že jsme odehráli solidní zápas. První a třetí třetina byla z naší strany dobrá. Ve druhé třetině jsme začali pociťovat, že hrajeme pouze na tři formace a docházely nám síly,” zhodnotil klání trenér Vladimír Országh. 

Bruslaři po sezoně oznámili celkem 6 odchodů a ukončení hostování dvou dalších hráčů, ale kostra týmu zůstala stejná. Změna také nastala na postu trenéra brankářů a vedoucího týmu, role bude zastávat Lukáš Mensator.

Boleslavským se například podařilo ulovit obránce Adama Jánošíka, o kterého stáli už několik sezon. „O Adama velice stojíme už několik let. Je to vynikající, charakterní obránce, který nebude mít problém zapadnout do kabiny. Adam je v nejlepších hokejových letech a jeho komplexnost a tvrdost je to, co jsme hledali,” říká o nové posile sportovní manažer A-týmu Václav Nedorost.

„Co se týče konkrétně A týmu, tak i s ohledem na účast v Lize mistrů, ve které si přejeme také uspět, chceme po „covidovém“ roce opět držet širší kádr, vytvořit v týmu zdravou vnitřní konkurenci, zkvalitnit některé posty, dál zapracovávat hráče z Akademie a opět se pokusit posunout výkony jak jednotlivých hráčů, tak i celkově týmu," uvádí sportovní ředitel Radim Vrbata.

S největší pravděpodobností nastoupí bruslaři k prvnímu přátelskému utkání s mladými hráči „Uvidíme, jak to bude vycházet, ale určitě se v přípravných zápasech někteří mladí hráči objeví, protože si potřebují vyzkoušet i tu praxi a kdy jindy než teď,“ říká Radim Rulík. 

V případě, že se budete chtít vydat podpořit chemiky na led bruslařů, je to možné v případě dodržení bezpečnostních podmínek a opatření. Vstupenky budou k dispozici hodinu před začátkem zápasu.