Litvínov naposledy narazil na Karlovy Vary v předminulé sezoně, další zápasy nestihl kvůli koronavirové pandemii. Ani jednou však dorostenci nedokázali vyhrát, nejdříve ve druhém kole prohráli smolně 3:4. Mladíci vedli už 2:0, poté přišel herní výpadek a Karlovy Vary získaly tři body. Odveta dopadla ještě hůř, protože Energie uštědřila Litvínovu debakl 1:5, jedinou černožlutou branku vsítil Adámek.

Aktuální forma Severočechů je kolísavá, mají na kontě jednu výhru, prohru a prohru v prodloužení. Pokud chtějí pomýšlet na postup, musí jednoznačně zabrat. Vstup do soutěže neproběhl podle ideálních představ, za zmínku stojí hlavně vysoká prohra s favorizovanou Plzní.

Ve středu si chemici spravili chuť v Třemošné, kde zvítězili 5:0, třemi body se blýskl Jan Šprynar s Jaroslavem Bystřickým. Sluší se dodat, že Litvínov trápila koncovka, protože v utkání jeho hráči zaznamenali 63 střel, z nichž jen pět skončilo v síti. Úspěšnou premiéru si v letošní sezoně odbyl gólman David Tuhý, který v duelu třetího kola vychytal čisté konto.

Energetici nemohli mít po třech kolech víc bodů, všechna dosavadní utkání totiž ovládli. Nejdříve si pochutnali na Chomutovu, následovala tuhá bitva s kladenskými Rytíři. V posledním zápase narazili na Hvězdu Praha.

Během čtvrtečního klání padlo deset gólů, úspěšnějším týmem byli nakonec hosté z Karlových Varů, kteří zvítězili 6:4. Fanoušci viděli jen v prvních deseti minutách pět zásahů. Energii patří díky třem výhrám v řadě druhá příčka.