Z pohledu vzájemných zápasů jsou setkání obou týmů bláznivá. V úvodních kolech slavila Mladá Boleslav, její hráči totiž porazili chemiky 3:2 po samostatných nájezdech. Následovala rozhodná výhra Severočechů 5:0, utkáním rovněž započal svou litvínovskou éru kouč Vladimír Růžička. Naposledy ale slavili bruslaři, kteří zásluhou branky ve třetím dějství získali plný počet bodů. Výhru 4:3 zajistil útočník Jan Eberle.

Čekání na tři body

Deset zápasů bez výhry v základní hrací době a dvoubodový náskok na Rytíře. Litvínovská situace není vůbec růžová a chemici potřebují v závěru sezony najít ztracenou jiskru. Nic není ztraceno, protože na postupovou příčku do předkola play-off ztrácí pouhé čtyři body. Jenže zespoda se dotírá čtrnácté Kladno, které se v posledních zápasech zvedlo.

Litvínov čekal nelehký úkol, musel vybojovat body na ledě Plzně. Indiáni ale začali zhurta, protože slavili v čase 01:46. Chemici sice reagovali, ale Škoda si vzala vedení zpátky. Druhá dvacetiminutovka góly nepřinesla, ale třetí začala v podobném tempu jako první dějství. Verva se prosadila dvakrát během 25 vteřin. Družina Vladimíra Růžičky doufala v plný bodový zisk, ale jasnou stopku vystavil minutu před koncem Schleiss. Plzeň si vzala vedení zpět v prodloužení po ráně Kaňáka.

„My jsme měli špatný vstup do zápasu, dostali jsme navíc velmi rychlý gól,“ vypověděl na úvod Vladimír Růžička. „Plzeň je samozřejmě výborné mužstvo, věděli jsme, že má dobré protiútoky,“ pokračoval litvínovský kouč. „Nám se povedlo ve třetí třetině během chvilky otočit na 3:2, bohužel v závěru jsme udělali chybu a dostali gól,“ popisoval sled událostí. „Prodloužení jsme opět chybovali a zase jsme inkasovali,“ dodal Růžička.

„Bohužel jsme ztratili utkání, které jsme si nezasloužili prohrát. Bod z Plzně je sice dobrý, ale po průběhu utkání jsme pomýšleli na víc,“ hodnotil vývoj střelec prvního litvínovského gólu. „Pro nás je každé utkání jako play-off. Není na co čekat a musíme v neděli získat tři body,“ prozradil plány Patrik Zdráhal.

V litvínovském brankovišti kraluje Denis Godla, který v aktuální sezoně dokázal vychytat tři čistá konta. Poprvé nepustil za svá záda ani jednu střelu v zápase s Českými Budějovicemi, poté vynuloval Mladou Boleslav. Naposledy se blýsknul nulou proti Liberci.

Oživení bruslaři

Krize v závěru sezony postihla také Mladou Boleslav. Bruslaři si připsali šest proher v řadě a strachovali se o desáté místo. Svou nelichotivou sérii chtěli ukončit s českobudějovickým Motorem, což se nakonec podařilo.

O bodech se rozhodlo už v prvním dějství, protože po minutě slavil Kantner. O dva kroky vpřed postoupili domácí zásluhou Najmana. V polovině utkání už bruslaři vedli o tři góly, dalším slavícím se stal Lunter. Šestnáct vteřin před druhou sirénou zkazil Růžičkovo čisté konto Koláček, který zaznamenal branku z trestného střílení. Bruslaři se ale zviklat nenechali a výhru 4:1 potvrdil trefou do prázdné klece Šťastný.

„Souhlasím s tím, že první třetina asi dala ráz celému zápasu,“ uvedl po zápase Petr Haken. „Musím všechny pochválit, protože jsme dokázali hrát dobře i pod tlakem,“ vyzdvihl své svěřence. „Hráčům musím pogratulovat, to vítězství jsme potřebovali,“ dodal na adresu prolomení černé série proher. „Myslím si, že za ten začátek jsme si to trošku víc zasloužili,“ uzavřel hodnocení člen realizačního týmu.

Čistá konta zaznamenali dva mladoboleslavští brankáři. Jedno má na kontě Jan Růžička, jenž vydeptal začátkem října Zlín. Dvě pro změnu svítí u slovinského gólmana Gašpera Krošelje. Pětatřicetiletý hráč vychytal bez ztráty kytičky Pardubice a Kladno.