Nejprve se vraťme k minulé sezóně, ve které jsi sbíral více než dva body na zápas. Jak bys sezónu v dorostu zhodnotil? S týmem jste se dostali se osmifinále a tys byl druhý v kanadském bodování.

Začátek sezóny nebyl ideální, ale poté nás nastartovala výměna trenérů. Z barážových pozic jsme se dostali až do play-off, což na začátku určitě nikdo nečekal. Celkově bych sezónu zhodnotil kladně.

Během května a června jsi se účastnil také letní přípravy s A-týmem. Jak vnímáš tuto zkušenost?

Bylo to skvělé, celá příprava měla hlavu a patu. Kondiční trenér Petr Švehla je profesionál, který ví, co dělá. Navíc probíhala výborná komunikace mezi hráči a realizačním týmem, takže vše fungovalo, jak má. Trenérům bych chtěl za tuto šanci poděkovat.

Jak jsi se o draftu do Rimouski dozvěděl a jaké byly tvoje první emoce?

První náznaky jsem měl již v lednu od dvou týmů. Největší zájem měli nakonec Rimouski, ale dokud to nebylo černé na bílém, moc jsem to neprožíval. Poté jsem byl samozřejmě velice rád, je to takový menší splněný sen, v Kanadě je to úplně jiný svět a chtěl bych to tam zkusit.

Rozmýšlel jsi se o odchodu, nebo to byla jednoznačná volba? Co nakonec rozhodlo?

Trochu jsem o tom přemýšlel, letos by se mi možná povedlo nakouknout i do Extraligy. Nicméně nakonec jsem se rozhodl pro Kanadu, protože mě to může posunout ve všech směrech kupředu. Ať už hokejově, kde dostanu na ledě více prostoru, nebo osobně, například v jazyce.

Jaké máš plány po zbytek léta?

Přípravu mám intenzivní. Pokud budu vybraný, tak 17. července je reprezentační sraz a poté následuje Hlinka Gretzky Cup v kanadském Red Deeru. Moc času tedy nezbývá, ale připravuji se víceméně jako na každou jinou sezónu.

V Kanadě je také užší kluziště, což v Česku zatím není příliš zvykem. Připravuješ se nějak speciálně i tímto směrem?

Mně osobně užší hřiště vyhovuje, s nároďákem jsme hráli na užších kluzištích a bylo to super. Mám rád rychlý hokej, takže se na to těším.

V týmu působí také český brankář Patrik Hamrla, byli jste už spolu v kontaktu?

Když proběhl draft, tak mě v týmu přivítal právě Patrik. Zrovna dnes ráno jsme spolu hodinu volali, ptal jsem se ho, jak to v Rimouski chodí a na další věci, co mě zajímaly. Tímto bych mu za pomoc chtěl poděkovat.

Příští rok se můžeš stát dalším litvínovským hráčem, který by prošel draftem NHL. Koukáš i tímto směrem?

Zatím je to daleko, ale draft samozřejmě vnímám, bylo by to skvělé. Každopádně se teď soustředím na první sezónu za mořem, chci se tam co nejvíce ukázat a poté teprve uvidíme, jestli po mně někdo šáhne.