Denisi, dvě minuty scházely do tříbodového zisku. Nakonec berete pouze bod. Co se v posledních minutách stalo?

Udělali jsme asi dvě zakázaná uvolnění a pak jsme si po vhazování špatně rozebrali hráče. Góly jsme inkasovali při hře šest na pět, kdy jedna branka byla s tečí a druhá z dorážky, čímž jsme přišli o body.

Inkasovali jste při hře šest na pět…

Kladno se tlačilo do brány a chtělo vstřelit gól, šlo si to za tím. My jsme šest na pět špatně odbránili. Měli jsme to sehrát jinak, nedá se už nic dělat.

Skolilo vás před prodloužením, že jste inkasovali dvě branky v rychlém sledu?

Do prodloužení jsme šli s tím, že si jdeme pro další bod. Kladno se dostalo úniku, Adam Kubík netrefil bránu, potom to ještě otočili a Oscar Cibulskis našel na zadní tyčce Plekance. Takové je prodloužení 3 na 3, Kladno bere dva body.

Byť jste získali bod, tak jste padli opět na poslední místo. Jak to budete zpracovávat?

Zítra na tréninku na to zapomeneme. V posledních zápasech nehrajeme vůbec zle, vyhráváme nebo alespoň bodujeme. S Kladnem jsme také mohli získat plný bodový zisk, nakonec je z toho alespoň bod. I ten se počítá. Před reprezentační přestávkou nás ještě čeká utkání doma s Karlovými Vary, ve kterém chceme zvítězit.

Bylo v kabině dusno?

Neřekl bych, že dusno. Vysvětlili jsme si věci, co se udály. Nemůže to jít takhle dál, že v posledních minutách prohrajeme zápas.

Inkasoval jste někdy ve své kariéře dva góly v power-play?

Přiznám se, že nevím. Je to těžké, ale takový je hokej.

Bolí o to víc, když jste měli tři body na dosah?

Bolí to hodně, navíc když se jednalo o tabulkového souseda a my jsme mohli odskočit. Sezona je ještě dlouhá, takže není nic ztraceno.

Na druhou stranu vidíte, že se postupnými kroky zvedáte…

Ano, to určitě ano. Bodujeme a body jsou třeba každý zápas.

Jak vnímáte brankářskou otázku? Řeknete trenérům, aby nikoho nehledali?

Tohle je otázka na trenéry a manažera. Je těžké naskočit do brány po delším čase, ať už po fyzické nebo psychické stránce. Jsem rád, že jsem se do brány dostal. Myslím si, že to byl slušný výkon, ale na výhru to nestačilo.