Vzájemné zápasy v této sezóně jasně hovoří pro tým z Moravy. Kometa dokázala opanovat ve všech třech případech. Nejdříve v desátém kole si ze Severu Čech odvezla tři body, když dokázala otočit z 0:2 na konečných 4:3. Poté v listopadu minulého roku znovu dominovala, tentokrát na domácím ledě a zvítězila po dvou brankách Holíka a Muellera 4:2. V posledním utkání hraném v lednu tohoto roku vedla Verva znovu 2:0 po brankách Balinskise a Fronka, ale Kometa stejně jak v prvním případě dokázala otočit. Menší rozdíl byl v tom, že Kometa dokonala obrat až v prodloužení zásluhou Muellera.

Litvínov konečně prolomil desetizápasovou šnůru bez tříbodového vítězství

16.01.2022. To je datum kdy naposledy Litvínov zvítězil za tři body a to na ledě Vítkovic v poměru 6:1. Od té doby odehrála Verva deset zápasů ve kterých nedokázala zvítězit v základní době. Připsala si devět porážek a jednu domácí výhru proti Karlovým Varům po prodloužení. V posledním domácím zápase to ale už konečně klaplo. Chemici sice prohrávali s Mladou Boleslaví po první třetině 0:1, ale od druhé třetiny přebrali otěže zápasu a třemi branky obrátili vývoj zápasu. Připsali si tak důležité tři body do tabulky. Velkou zásluhu na tomto vítězství měl určitě i navrátilec z olympijských her obránce Janis Uvis Balinskis, který si připsal dva body za jednu branku a jednu asistenci. Litvínov nyní ztrácí na příčky zaručující play off tři body. Náskok na čtrnácté Kladno se zvýšil na pět bodů.

‚‚Zhruba do poloviny druhé třetiny byl výkon z naší strany lehce vlažnější, ale druhá desetiminutovka v druhém dějství už byla celkem povedená," zhodnotil zlepšení svého týmu litvínovský trenér. ‚‚Hráčům bych chtěl poděkovat za obrovskou bojovnost. Toto je něco, co nás může v dalších zápasech někam posouvat," vyzdvihl bojovnost svých svěřenců Vladimír Růžička.

‚‚Jsme moc rádi, že jsme to zlomili. Je to pro nás velká úleva, ale nekončí to jedním zápasem. Musíme zabrat, udělat nějakou šnůru výher a posunout se výše," oddychl si nejlepší střelec Litvínova Patrik Zdráhal. ‚‚Dnes jsme šli do utkání s čistou hlavou a otočili utkání proti silnému soupeři. To nás nakopne," řekl odhodlaně litvínovský forvard.

Litvínovské produktivitě i nadále vládne kanadský forvard Giorgio Estephan, který si připsal dvaačtyřicet bodů za sedmnáct branek a pětadvacet asistencí. Zdatně mu sekunduje jeho kolega z první formace Patrik Zdráhal. Ten má sedmatřicet bodů za osmnáct branek a devatenáct asistencí.

Výkony Komety jsou jako na houpačce

Kometa Brno má velmi nevyrovnané výkony a střídá výhry s prohry. Doma třeba dokázali porazit do ještě nedávna vedoucí Třinec 3:2 po prodloužení, ale poté nestačili na poslední Zlín či předposlední Kladno. Kometa v posledním zápase zajížděla na led Českých Budějovic. Jihočeši ale byli v zápase aktivnější a svého soupeře přestříleli v poměru 40:19 a zaslouženě zvítězili 3:1. Jediným střelcem brněnských byl obránce Adam Zbořil, který na začátku druhé třetiny vyrovnal skóre, ale to bylo od Brna vše. V zápase zazářil všem litvínovským fanouškům známý Martin Hanzl. Ten si připsal dvě branky a byl hlavním strůjcem českobudějovické výhry. Kometa okupuje deváté místo tabulky a má stejně bodů jako desátá Mladá Boleslav. Na osmý Liberec ztrácí už šest bodů.

‚‚Ve druhé části jsme srovnali, měli jsme i šance, ale doslova jsme darovali po našich chybách Motoru druhý gól," hodnotil hlavní důvod prohry trenér Brna Jiří Kalous. ‚‚Zbytek zápasu odehráli domácí velice dobře a jejich třetí gól pro ně byl už jen takový bonus," přiznal zklamaně brněnský trenér.

Nejproduktivnějším hráče Komety je Peter Mueller, který si připsal šestačtyřicet bodů za dvaadvacet branek a čtyřiadvacet asistencí. Libor Holík je nejlepším nahrávačem s sedmadvaceti přihrávkami.