Utkání na ZS Ivana Hlinky se Spartou bývají často vyrovnaná. V letošní sezóně bude Verva hostit Spartu poprvé na svém stadionu. První utkání v O2 aréně litvínovští hokejisté nezvládli a s Pražany prohráli 4:6. 

Chemiky trápí zbytečné chyby

Litvínovské hráče sráží zbytečné chyby, kterými chemici ztratili již několik utkání v této sezóně. Naposledy Vervy padla v Pardubicích ačkoliv svěřenci Vladimíra Osrzágha v zápase dvakrát vedli. Jenže ve druhé třetině je potkal výpadek, ve kterém inkasovali tři branky. "Byly to od nás zase hloupé chyby. Pořád si říkáme, že musíme dávat puky hluboko, když se dostaneme na červenou a musíme to dávat za obránce. My ale několikrát ztratíme puk na modré čáře. Oni to strašně rychle otáčejí a pak z toho pramení tyhle přečíslení. Můžeme si říkat každý zápas co chceme, ale když to nebudeme dělat na ledě, tak je to úplně zbytečný," říkal po zápas s Dynamem obránce Marek Hrbas. 

Litvínov nečeká jednoduché utkání. Žlutočerní chtějí navázat na poslední domácí vítězství proti Kladnu. "Sparta bude chtít ukončit sérii porážek a bude to pro nás náročný zápas. Jsme si vědomí síly Sparty a musíme zabrat. Nechceme prodat naši kůži lacino, protože potřebujeme body do tabulky. Věřím, že to bude dobrý zápas a získáme nějaké body," říká před duelem se Spartou hlavní trenér Vervy Vladimír Országh. 

Sparta se utápí v krizi

Sparťané neprožívají zrovna lehké období. Prohráli sedm utkání v řadě, a to je série, kterou Pražané zažili naposledy v sezóně 2012. Naposledy Sparta padla po bojovném výkonu v Mladé Boleslavi 2:3. "Kouše se mi to samozřejmě hodně těžce. Není to jednoduchá situace pro nikoho. Snaha tam byla, urputnost taky. Bohužel nám to nestačí. Nechci se vymlouvat na cokoli jiného. Chybí nám malinko síla, valíme to na pár lidí. Kluci pak ve finální fázi už nemají tu sílu a klid v zakončení. Klíčové hráče máme hodně přetěžované,“ říkal po zápase s Mladou Boleslaví trenér Josef Jandač. 

Trenérský tým Josefa Jandače se ve svém kádru může spolehnout především na jednoho muže a tím je Erik Thorell, který je neproduktivnějším hráčem Tisport extraligy s 26 body v 18 utkáních. Sparta bude chtít v Litvínově přerušit sérii porážek a připsat si cenné body do tabulky. „Prohráli jsme sedmkrát v řadě, takže máme i herní krizi. Musíme urputně bojovat, všichni jít do branky. Padá nám do branky úplně všechno, na což se ale nesmíme vymlouvat a musíme gólmanům pomoct. Musíme se prát jeden za druhého a vyhrát na krev,“ burcuje před čtvrtečním duelem hvězda Pražanů David Kaše.  

Uspěje Verva a naváže na domácí vítězství nad Kladnem?