Jak tvůj přestup do Litvínova proběhl?

Po šesti letech na Spartě jsme plánovali s agentem změnu, zároveň jsem nedostal nabídku na prodloužení smlouvy. Nakonec mi zavolal pan Hynek s trenérem Országhem, takže rozhodl litvínovský přístup a směřování klubu. Kvůli tomu jsem přijmul nabídku Vervy.

Jak moc tě ovlivnilo, že Vervu trénuje slovenský kouč Vladimír Országh?

Je pravda, že při mém rozhodování to hráli roli, protože pana trenéra znám a i on mě. Věděl jsem, co mě čeká a jsem rád, že budu hrát pod takovým trenérem.

Ve Spartě jsi nedostával tolik příležitostí, přesto jsi byl produktivní. Myslíš, že budeš mít v Litvínově větší roli?

Během šesti sezon jsem si vyzkoušel téměř každou roli v týmu. Nicméně v poslední sezoně už jsem nedostával tolik příležitostí. Uvidíme, jak to bude vypadat v Litvínově, a jak budou složené jednotlivé formace. Jsem připravený přijmout jakoukoliv roli.

Jak jsi Litvínov vnímal, když jsi proti němu nastupoval?

Litvínov byl vždycky nepříjemný soupeř. Má vždycky hodně velmi dobrých hráčů, takže zápasy v Litvínově byly těžké. Podobně tomu bylo, když Verva přijela na Spartu. Tým má také velkou a hlučnou fanouškovskou základnu.

Přicházíš z hlavního město do malého Litvínova, bude to velká změna?

Obě města, Praha i Litvínov, žijí hokejem, ale určitě to bude změna. Rodině i mně se to líbí, takže si myslím, že to nebude problém.

Nasbíral jsi na Litvínov nějaké reference od svých kamarádů?

Znám se spousty hráči, kteří hráli v Litvínově. Ti mi řekli, jaká tam je situace. Nicméně se kamarádím i s hokejisty, kteří tam aktuálně působí. Všichni se vyjadřovali pozitivně a nemám žádné obavy.

Už jsi řešil s trenéry, jakou bys měl mít pozici?

Nějaké rozhovory už proběhly, pan Hynek s trenérem mi naznačili, co ode mě budou očekávat. Uvidíme, jak to dopadne, protože tým se teprve formuje. Jsem ale připravený přijmout jakoukoliv roli.

Pokud to epidemiologická nařízení dovolí, začne sezona s fanoušky. Jak se na ně těšíš?

Když jsem je vnímal jako hráč Sparty, tak atmosféra byla velmi bujará a po celou dobu zápasu podporovali svůj tým. Je vidno, že celé město žije hokejem. Myslím si, že fanoušci jsou výborní. Také doufám, že se bude hrát před plnými stadiony.