Vzájemné zápasy obou soupeřů jsou jako na houpačce. Litvínov ve 2. kole zkrotil Bílé Tygry výsledkem 3:2 po nájezdové loterii. Na konci října ale přišlo vystřízlivění v podobě prohry 0:3. O osudu liberečtí rozhodli už v prvním dějství, kdy se radoval Ordoš s Melanconem. Jenže Verva si pro své fanoušky přichystala předčasný vánoční dárek a v odvetě Liberec vyřídila. Obávaným střelcům nedal Litvínov šanci a zvítězil 2:0!

Místo výher série porážek

Severočeši stále hledají svůj rytmus. I sám Viktor Hübl přiznal, že mužstvu by pomohla delší série výher. Litvínov ale zažívá zcela opačnou situaci, protože po utkáním s Pardubicemi má na kontě tři prohry v řadě. Přitom Verva v zápasech není horším týmem, téměř vždy dokáže soupeře přestřílet.

Výsledek s Dynamem byl k chemikům příliš krutý, protože Godla inkasoval po třinácti minutách. Hrůzné okamžiky potvrdil další trefou Camara. Ve druhé třetině žádná branka nepadla, a tak se oba týmy snažily až v posledním dějství. Mlčení ukončil znovu Camara, kanadský forvard se prosadil v přesilové hře. Potupnou nulu z výsledkové tabule vymazal Estephan. V samotném závěru pálily už jen Pardubice, Kousal trefil prázdnou brána a Říčka slavil v přesilové hře.

„Začátek byl všelijaký. Do první poloviny úvodní třetiny to bylo hodně nahoru dolů, jenže pak jsme udělali dvě chyby,“ vypověděl po zápase trenér Vladimír Růžička. „V posledních zápasech se nám v koncovce vůbec nedaří a dáváme málo gólů,“ jasně pojmenoval problematiku nestárnoucí kouč. „Za poslední čtyři utkání jsme vstřelili asi čtyři branky, což je málo,“ pokračoval.

„Myslím si, že hodně prohráváme v osobních soubojích,“ hledal řešení Růžička. Ve svém hodnocení vyzdvihl Denise Godlu a právě maskovaný muž se po zápase rozohnil. „Kdyby Pardubice chtěly, dají nám těch gólů víc,“ vypověděl. „Není to náhoda, hrají mnohem lépe než my,“ dodal rozezleně.

Kdo je z litvínovského týmu na ledě jako doma? Obránce Aaron Irving má u svého jména cifru 792 minut! I druhé a třetí místo patří obráncům, Uvis Janis Balinskis nasbíral 702 minut. U jeho kolegy Matěje Stříteského svítí 690 minut.

Sílící Liberec

Tygři se aktuálně nachází na překvapivém osmém místě. V posledních zápasech ale Liberec zabral a po třech tvrdě vydřených zápasech, kdy zvítězil o jediný gól, zaznamenal výraznější vítězství. Pomyslnou smůlu slízli Berani ze Zlína.

Hosté si o branku dlouho koledovali, protože si během první třetiny připsali šest trestných minut. Bílí Tygři sice ani jednu výhodu neproměnili, i přesto slavili gól. Sedm vteřin po vyrovnání sil na ledě prostřelil Kašíka Klepiš. Liberec si přenesl formu i do další sekvence a zásluhou Ordoše a Štibingra odskočil o tři branky. Zlín se připomněl ranou Malleta, ale to bylo od Beranů všechno. Poslední slovo měli na svědomí domácí, za které skóroval Vlach.

„Rozhodně jsme rádi za další vítězství. Měli jsme spoustu dobrých věcí v útočné fázi, hodně toho pochytal zlínský gólman,“ smekl Patrik Augusta před Liborem Kašíkem. „Mohli jsme být produktivnější, ale jinak za nás panuje spokojenost,“ dodal střízlivě kouč. „Měli jsme akorát slabší některé pasáže, v tu chvíli nás ale podržel Petr Kváča,“ vyslal pro změnu na adresu libereckého brankáře Marek Zachar

Z hlediska statistik se podíváme, jací hráči strávili nejvíce času na ledě. Všem vévodí obránce Mislav Rosandič, jenž odehrál neskutečných 692 minut! Druhá příčka patří Petru Jelínkovi, ten odbruslil téměř 617 minut. Trojici uzavírá zkušený Michal Birner s 577 minutami.