Do severočeského derby vstoupili lépe domácí, a to i přestože měl Liberec k dispozici několik přesilových her. A právě v jednom z oslabení Verva udeřila. Obránce Strejček využil nepovedené rozehrávky hostů a v úniku překonal Kváču. Aktivní výkon chemiků podtrhl ve třetím dějství svou trefou Svobodu. Příjemným bonusem na závěr bylo čisté konto brankáře Godly.

„Budou to tak tři roky,“ prozradil sváteční střelec Strejček, kdy naposledy překonal gólmana. „Měl jsem štěstí, vypíchnul jsem puk a nikdo za mnou nejel,“ komentoval svou trefu, která byla i rozhodujícím gólem. Verva měla možnost vedení navýšit, protože dostala příležitost skrze trestné střílení. „Čekal jsem, jestli pojedu,“ vypověděl obránce, neúspěšným střelcem byl nakonec Jarůšek.

„Dostávám dost prostoru. Plním ale úkoly, které dostávám, víc neřeším,“ prozradil ke svému angažmá v Litvínově. Obránce současně působí v prvoligovém Sokolově, za Vervu může hrát díky střídavým startům. „Občas je to náročné,“ pravil usměvavý bek. „Jsem odchovanec a pokaždé mě potěší, když si můžu za Litvínov zahrát,“ pokračoval Strejček.

Bek si pochvaluje i spolupráci s novým trenérem Vladimírem Růžičkou. „Má dobrý systém, potřebujeme v něm ale vyladit pár věcí,“ ohodnotil svého kouče.

Celý rozhovor s Janem Strejčkem:

Viktor Hübl se pro změnu ohlédl za minulým utkáním, to Verva hrubě nezvládla. „Dneska to bylo úplně o něčem jiném,“ pojmenoval jasně zápas se Zlínem. „Dnes jsme rádi za vítězství, dotáhli jsme to do vítězného konce,“ vypověděl skromně.

Zkušený forvard je ověnčený rekordy, dnes dosáhl na metu 1250 zápasů a zároveň dorovnal Petra Kadlece. „Až skončím, budu rád, že jsem toho tolik odehrál,“ řekl upřímně Hübl. „Soustředím se hlavně na posun v tabulce,“ dodal záhy. „Před pár roky jsem si říkal, že Petrovi jeho rekord nechám, ale nestalo,“ komentoval Hübl. „Jsem samozřejmě rád, že mi drží zdraví,“ uzavřel pozápasový rozhovor.

Celý rozhovor s Viktorem Hüblem: