Utkání se Západočechy nezačalo vůbec dobře, protože Litvínov prohrával už po dvou minutách. Černožluté ale vrátil do hry gól Zdráhal, na něj ale indiáni rychle zareagovali. Po bezgólovém druhém dějství se Verva nadechla a na začátku třetí dvacetiminutovky dvakrát slavila. Užuž to vypadalo, že chemici oslaví tři body, jenže v poslední chvíli překonal Neužila Schleiss. O plzeňské výhře nakonec rozhodlo prodloužení.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Odehráli jsme slušné utkání, plnili jsme všechny taktické pokyny. Ve třetí třetině jsme odskočili na 3:2 a hlídali jsme si to. Stalo se ale to, co se nám děje celou sezonu a soupeř vyrovnal. Bohužel jsme ztratili utkání, které jsme si nezasloužili prohrát. Bod z Plzně je sice dobrý, ale po průběhu utkání jsme pomýšleli na víc.

Co stojí za inkasovaným gólem na 3:3?

Vyhazovali jsme kotouč, který mířil k prázdné brance. Puk se ale otočil a těsně ji minul. Potom domácí výborně sehráli buly a pálil z voleje. Trefili to přesně, což je také věc, která nás celou sezonu sráží. Nemáme štěstí, a to je k vítězství občas potřeba. Kdybychom dali na 4:2, tak už bychom si konec pohlídali.

Plzeň mohla ještě v samotném závěru vyhrát, strachovali jste se nakonec o remízu?

Určitě, naštěstí výborně zasáhl Jakub Neužil.

Společně s Estephanem se ti bodově daří…

První situaci z přesilové hry často nacvičujeme. Výborně mě našel a já jen tečoval do brány. Ve druhém případě výtečně napadal Matúš Sukeľ, puk se odrazil ke mně a já ho posunul k Estephanovi. On má výbornou střelu, takže to trefil.

Chystáte se nějak speciálně na zápas s Mladou Boleslaví?

Pro nás je každé utkání jako play-off. Není na co čekat a musíme v neděli získat tři body. Musíme jít do zápasu pozitivně a nebýt v depresích. Zbývá osm zápasů a dnes jsme dokázali, že v týmu je síla.