Verva má v závěru formu jako hrom! Po čtyřech výhrách ale přivítala na svém ledě Hradec Králové, kterému patří první příčka extraligové tabulky. Favorité vstřelili dvě branky na začátku prostředního dějství, poté se ale chemici probrali. Za obratem nasměroval Severočechy Sukeľ, vyrovnání si pro změnu připsal Zdráhal. Utkání díky tomu dospělo až do samostatných nájezdů, kde svému týmu zařídil bonusový bod Estephan.

Jak hodnotíš diváckou atmosféru?

Je rozhodně lepší, když na stadion můžou všichni fanoušci a ne jen omezený počet. Aspoň nejde tolik slyšet, když se nám nedaří. Užili jsme si to, každého to baví víc, atmosféra byla parádní.

Litvínov vyhrál popáté v řadě…

Měli jsme pár horších chvilek, na které se musíme podívat u videa. Zápas je ale za námi a my se koukáme dopředu. S Hradcem hrajeme znovu v pátek a potřebujeme dovézt body, protože tabulka je našlapaná.

Verva s Mountfieldem nevyhrála deset zápasů v řadě, nakoplo vítězství vaše sebevědomí?

Říkal nám to ráno trenér, já jsem to ani nevěděl, ale myslím si, že v naší situaci se nemůžeme koukat doleva nebo doprava. Musíme se soustředit pouze na sebe. Výkony, které předvádíme, vedou k bodům a všechny to baví daleko víc. Musíme makat dál.

Co rozhodlo dnešní utkání?

Extrémní obětavost, kterou kluci předvedli na konci prodloužení při oslabení. Posloucháme trenéra, také jsme vyhráli pár zápasů a věříme si.

Je Hradec Králové v čele Extraligy právem?

Určitě, mají dva skvělé gólmany, jsou nebezpeční v přesilovkách. Hrají celoplošný hokej, ale dneska se štěstí více obrátilo k nám.

Celý rozhovor s Matějem Stříteským: