Andreji, jaký byl pro nás návrat zpět na Spartu?

Samozřejmě znám zdejší prostředí, ale mrzí mě, že jsme nezískali žádné body. Hra byla podle mě lepší, než v minulých zápasech, ale přesto to na výhru nestačilo. Vždy, když se nám podařilo dotáhnout, tak nám Sparta vždy odskočila, ať už v přesilové hře nebo v jiné herní situaci. Je to škoda, vstřelili jsme venku 4 góly, ještě k tomu na Spartě. Musíme se z toho poučit, protože z takových zápasů bychom měli získávat body.

Bral jste utkání prestižně nebo jako normální zápas?

Pro nás je každý zápas důležitý, takže jsem nechtěl být nějak nervózní nebo něco podobného. V podstatě jsem už natolik zkušený, abych se na takové utkání zvládl připravit a odvedl své maximum pro Litvínov.

Podařilo se vám vstřelit gól, měl jste z toho radost?

Radost bych měl, kdyby se například jednalo o vítězný gól. Takto je to v podstatě jedno. Potřebujeme sbírat body, to je pro nás důležité.

Čtvrtá porážka v řadě, co se stalo s tak dobře rozjetou sezonou?

Věděli jsme, že máme těžký začátek. Soustředili jsme se a nachystali jsme se na to v prvních třech zápasech. Potom přišly nepřesvědčivé výkony. Se Spartou byl náš výkon už o něco lepší, ale na body to nestačilo. Musíme na tom začít stavět, navázat na tento výkon a ještě něco přidat, abychom byli úspěšnější.

Soustředili jste na dobrý vstup po utkání s Pardubicemi?

V utkání s Pardubicemi nám vyšel vstup do zápasu, první třetinu jsme vyhráli 1:0. Výpadek nastal až potom. Pro nás je ale důležitý každý zápas, musíme sbírat body. Nezáleží proti jakému soupeři. Potvrdili jsme si, že umíme vyhrávat s těžkými týmy.

Byla před zápasem možnost pozdravit se starými spoluhráči?

V podstatě jsem se před utkáním nebavil téměř s nikým. Každý má svoje rituály, svoje rozcvičky, takže to jsem se s nikým neviděl.

Jak jste spokojený se svou rolí v Litvínově?

Moje role je pomáhat týmu k bodovému zisku, jakýmkoliv způsobem. V přesilových hrách nebo oslabení, je to jedno. Všichni musíme tahat za jeden provaz a všichni bojuje za body do tabulky.

Zažíváte v Litvínově nějaký posun oproti Spartě?

Myslím si, že ano. Hraji víc přesilové hry, takže v tom je rozdíl. Na Spartě je tým dost nabitý každý rok, takže v Litvínově dostávám víc prostoru.

V neděli vás čeká Plzeň, s čím budete chtít do zápasu vstoupit?

Bylo by dobré, kdyby se nám podařilo navázat na první třetinu s Pardubicemi a na zápas se Spartou, kdy se nám celkem podařil vstup do utkání. Samozřejmě se musíme vyvarovat vyloučení, protože těch máme na můj vkus opravdu hodně. To nás potom sráží, protože rozhází všechny lajny. Je to důležitý článek zápasu, proto musíme ta vyloučení minimalizovat.

Jaká jsou očekávání?

Měli dostatek času na to, aby hráli bez něj. Je to kvalitní tým, který po nás půjde. Do zápasu musíme vstoupit maximálně soustředění a udělat všechno pro vítězství.