Jak hodnotíte suchou část letní přípravy, která se blíží ke konci? 

Musím říci, že velmi pozitivně. Kluci k tomu přistoupili přesně tak, jak by to mělo vypadat v profesionálním klubu. Máme před sebou ještě poslední týden přípravy. Doufám, že to všechno dotáhneme ke zdárnému konci. Všechno, co jsme si dali za předsevzetí jsme udělali a je jen na nás, abychom vše přenesli na led. Příprava na suchu je jedna část, ale tak podstatná část na ledě nás teprve čeká. Z naší strany, ale zatím vládne spokojenost hlavně s přístupem a s odvedenou prací. Více nám napoví testy, které budeme dělat až se sejdeme po dovolené.

Překvapili vás v něčem někteří hráči?

Neřekl bych, že mě hráči překvapili. Pracovní morálka byla na vysoké úrovni, ale to by nemělo být překvapení, ale měl by to být standard každého profesionálního sportovce. Pro mě byli všichni hráči noví, takže těžko mohu mluvit o nějakých překvapeních. Kluci si sáhli na dno svých sil a poctivě si to odpracovali.


Jste spokojený s výsledky testů, které hráči podstoupili?

Začali jsme s testy na začátku sezóny, abychom si nastavili určité váhy v určitých mikrocyklech. Myslím si, že hráči šli výrazně výkonnostně nahoru. Reálně budeme výsledky vidět až se sejdeme po volnu a kluci budou odpočatí. Vyjdou nám pak z toho reálná čísla, jak jsme zužitkovali tu letní přípravu.

Mohl byste fanouškům přiblížit, jak suchá fáze přípravy vypadala a na co jste se nejvíce zaměřili?

Prošli jsme si vším tím, co jsme měli nastavené. Byla to standardní letní příprava, bylo to vytrvalosti, byla tam maximální síla. Přecházeli jsme postupně hlavně do rychlosti a výbušnosti. Měli jsme tři mikrocykly, každý trval tři týdny. Jeden týden v každém cyklu byl „odpočinkový“ herní. V herním týdnu se hrál tenis a hokejbal. Prošli jsme si vším, čím jsme si měli projít a udělali jsme základ do sezóny, co se týče síly. V sezóně bychom chtěli nabranou kondici udržovat, protože pak už není čas na její nabírání, ale je to především o udržování ze základu z letní přípravy. 

Jak teď bude vypadat plán do další fáze přípravy na novou sezónu?

Ještě nás čeká poslední týden, kde potřebujeme doladit poslední mikrocyklus, který se týká výbušnosti a rychlosti. Máme tam ještě testy na VO2max a poté dostanou hráči dva týdne „dovolené“, ale ty dva týdny jsou samozřejmě jen v uvozovkách, protože budou mít první týden na odpočinek, aby si odpočinuli od toho drilu, který byl devět týdnů dost intenzivní a další týden už dostanou individuální plány. Sejdeme se 20. července, kdy první den bude seznamovací na zapracování a ty další dva nás zase čekají testy. Ve středu bychom chtěli poprvé vyjet na led, první tři dny na ledě by měly být takové zahřívací a od dalšího týdne bychom už chtěli jít do všeho naplno.

Jak jste se už stačil v Litvínově rozkoukat za těch necelých osm týdnů, co jste na sever Čech dorazil?

Samozřejmě většinu času trávím na zimáku, protože je to má práce. To je úplně normální. Pokud mám čas, tak je tu velmi pěkná příroda. Většinou se jdu projít na Meziboří nebo na Klíny. Pocházím z Bystrice a tam pokud se podíváte na jakoukoliv stranu, tak jsou všude hory. Já mám přírodu rád, takže mi to vyhovuje. 


Jak vypadá kádr na novou sezónu. Je už téměř kompletní nebo ještě očekáváte nějaké doplnění? 

Je tu zdravá konkurence. Dali jsme šanci hráčům, kteří byli loni v Chance lize a zapojili jsme i čtyři juniory. Minimálně tři týdny bychom si chtěli všechny udržet. Mělo by se trénovat na skupiny, každého hráče chceme vidět a všem chceme dát šanci. Kádr je nějaká živá hmota, která se vyvíjí a neustále je v pohybu, jestli už se někdo udrží či někdo ne. Nějaké příchody bychom ještě určitě měli očekávat. Velké změny už nebudou, ale určitě ještě nějaké doplnění očekáváme.

Jak se vám jevili mladí hráči, kteří se s vámi zapojili do přípravy?

Všichni šli v přípravě hodně nahoru, u některých je vidět silový nárůst. Jak už jsem ale říkal, důležité bude, jak to hráči přenesou na led. Jedna část nám pomalu končí, ale ta důležitá teprve začne. Důležité je, jak budou vypadat na ledě, a to bude pro nás nejpodstatnější.


Litvínov do nové sezóny získal čtyři posily Martina Látala, Denise Godlu, Patrika Zdráhala a obránce Uvise Balinskise. Jak jste s posílením kádru spokojený?

Jsou to posily, které jsou adekvátní k momentální nabídce na trhu. Určitě ještě očekáváme nějaký příchod, ale co se týká opor, tak nám vše ukáže až led. Někdo může být skvělý na suchu, mít skvělé testy, ale hokej se pořád hraje na ledě a tam je ten pohled pro nás naprosto nejdůležitější.