František Lukeš působí v Litvínově od mládežnických let, kdy patřil k lídrům týmu. Pravidelně nastupoval za reprezentační výběry a zahrál si i na mistrovství světa do osmnácti a dvaceti let. Z litvínovské juniorky se vydal na zkušenou do zámoří, kde si zahrál v kanadské OHL. V Kanadě bodově zářil a na draftu NHL v roce 2001 si ho v osmém kole vyhlídli skauti z Phoenixu Coyotes. 

Po slibně rozjeté kariéře v jedné z nejprestižnějších kanadských juniorek se přesunul na farmu do AHL, kde bojoval o splnění snu zahrát si slavnou NHL. V sezóně 2006/2007 se vrátil zpátky do Litvínova. Svou kariéru naplno nastartoval po boku legendárního útočníka Roberta Reichela, vedle něhož si zahrál čtyři sezóny. Vypracoval se v lídra týmu a neminuly ho ani pozvánky do seniorského národního týmu, za který odehrál třicet zápasů. 

Po konci kariéry Roberta Reichela navázal novou úspěšnou spolupráci s parťákem Viktorem Hüblem. Oba útočníci spolu vytvořili jednu z nejobávanějších dvojic v celé soutěži. Lukeš patřil celé desetiletí mezi nejlepší hráče Litvínova. Jeho největší úspěch v kariéře byl zisk mistrovského titulu v sezóně 2014/2015, kdy se do paměti fanoušků nezapomenutelně zapsal jako zlatý střelec v sedmém finálovém utkání v Třinci. 

Za Litvínov odehrál sedmatřicetiletý útočník 778 zápasů, což je po Michalu Trávníčkovi a Viktoru Hüblovi nejvíce v historii klubu. Nikdy nepůsobil v jiném extraligovém týmu. Na severu Čech se s 603 body za 250 gólů a 353 asistencí zařadil na třetí místo v historickém klubovém bodování. V počtu asistencí je na druhém místě za svým parťákem Viktorem Hüblem a v počtu nastřílených branek na třetí příčce klubové historie. „Je to zkušený útočník, který je sehraný s Viktorem Hüblem a pořád si drží svou produktivitu. Jsme rádi, že se nám podařilo se s Frantou dohodnout na další spolupráci,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. 



Statistiky Františka Lukeše: