Jak to vypadá s posilami? Proč není podepsaných více hráčů, nebo to není zveřejněné? Na co se čeká?

Do funkce jsem nastoupil 7. dubna a prioritou bylo nejprve přivést hlavního trenéra, se kterým se řešil realizační tým. S trenéry jsme následně řešili skladbu kádru a mapovali jsme trh. Naším cílem je mužstvo postupně přebudovat, omladit a zrychlit. Na trhu příliš volných hráčů střední generace není, přesto se nám podařilo ve shodě s trenéry přivést dva nové útočníky. Než se vyřeší veškerá administrativa a kompletní schvalovací proces, chvíli to trvá. Již brzy vám je však představíme.

Jaká je situace kolem Richarda Jarůška, Františka Lukeše, Ondřeje Jurčíka a Lukáše Válka?

Informace ohledně Richarda Jarůška a Františka Lukeše se dozvíte velmi brzy, s Ondřejem Jurčíkem a Lukášem Válkem ještě probíhají jednání. 

Jak to vypadá s obranou? Plánujete přivést nějaké tvořivé obránce? A proč dostal smlouvu Lukáš Doudera?

Top obránci u nás na volném trhu nejsou, budeme tak chtít přivést dva beky ze zahraničí a ještě jednoho mladého obránce s potenciálem. To bude možná chvíli trvat, podle toho, jak se bude vyvíjet situace v zahraničních ligách. Co se týče Lukáše Doudery, vlastníme jeho práva, před lety se kupoval za tabulkovou cenu. Věřím, že Lukáš svými výkony na ledě fanoušky přesvědčí, že do týmu patří. V loňské sezóně skončil v hodnocení +/- mezi obránci na 4. místě. Všichni mají stejnou startovní čáru a možnost se ukázat. Kdo nebude mít dostatečnou výkonnost, ten v prvním týmu samozřejmě hrát nebude.

Proč jste ukončili smlouvu Michalu Trávníčkovi a připadá vám to jako adekvátní rozloučení s klubovou legendou?

Bylo to pro nás nesmírně těžké rozhodnutí sportovně i lidsky, já i Václav Sýkora jsme s Michalem spolupracovali už v předchozích letech, uvědomujeme si, co pro klub a fanoušky znamenal, chováme k němu velký respekt. Rozhodli jsme se ale společně s trenéry jít jinou cestou. Samozřejmě jsme se bavili o tom, že se s takovou klubovou legendou musíme důstojně rozloučit. Jakým způsobem to proběhne, na tom se domluvíme společně s Michalem. Co se týče vyplacení ze smlouvy, to proběhlo naprosto standardně podle vzoru hráčské smlouvy. Teď v týdnu jsme se s Michalem znovu sešli, abychom si celou situaci ohledně jeho odchodu dále vyjasnili.

Dostanou šanci mladí hráči nebo junioři?

V přípravě máme šestici mladých hráčů – Jakuba Březáka, Martina Havelku, Filipa Helta, Josefa Jíchu, Přemysla Svobodu a Josefa Stříbrného. Ti jsou na pomezí 1. ligy a extraligy a je na nich, aby svými výkony dokázali, že na nejvyšší soutěž mají. Počítáme s tím, že někoho z nich do kádru postupně zabudujeme.  Vzhledem k současné situaci a hygienickým omezením trénujeme ve dvou menších skupinách. Až opatření poleví, do přípravy se zapojí také několik juniorů. 

Ovlivní současná situace kolem koronaviru nebo případné uzavření extraligy skladbu kádru?

Současná situace ovlivní celou ekonomiku a tím samozřejmě i nás. Jsme rádi, že za námi stojí silný majitel Unipetrol a generální partner Benzina, tak i další partneři, kteří nám zachovávají přízeň i přes poslední sezóny, kdy se sportovně příliš nedařilo. Přebudování týmu však bude nezávislé na tom, jestli dojde k uzavření nejvyšší soutěže nebo ne. Chceme se pohybovat ve vyšších patrech tabulky a to bez kvalitního kádru nejde. 

Bude další Open Air?

Další zápas pod širým nebem zatím v plánu není. Připravujeme však oficiální publikaci obsahující spoustu fotek a zajímavostí z Open Air v Drážďanech a speciální dárkový balíček ve spolupráci s projektem Bez frází. O všem se včas dozvíte.