Stal jste se druhým nejproduktivnějším obráncem Vervy, vnímáte to jako dobrou vizitku?

Loni jsem měl více bodů, ale na druhou stranu jsem dostával více šancí v přesilovkách, takže se to nedá úplně srovnávat. Na to se ale nemůžu vymlouvat. Spokojený rozhodně nejsem, chtěl bych se každý rok posunout o krok dopředu.

Odehrál jste 46 utkání, což je nejvíc ze všech beků a stal jste se nedílnou součástí litvínovské defenzivy…

Za odehrané zápasy jsem rád. Škoda, že jich nebylo více, ale v této situaci, je to vlastně jedno. Obecně jsem pro, aby bylo v základní části více zápasů. Ostatně jsem typ hráče, co rád hraje a nerad trénuje. Takže kdyby se příští sezóna rozšířila o pár zápasů v základní části, byl bych jen rád. Nedílnou součástí byl každý hráč, který si kabinou prošel. Každý nechal na ledě vše, abychom se zachránili, což se nakonec povedlo.

Uplynulá sezona znamená pro Litvínov dvanácté místo, je to úspěch?

Úspěch to určitě není, každý hráč, který dělá kolektivní sport, se chce dostat do play-off. Tuto sezónu musíme hodit za hlavu a soustředit se na další rok, ať se dostaneme do vyřazovacích bojů. Tam se může stát cokoliv a lidé v Litvínově by si play-off určitě zasloužili.

Dva roky zpátky jste působil v Pardubicích, sledoval jste také jejich boj o záchranu?

Sledoval jsem je, ale byli jsme ve stejné situaci jako Pardubice. Bylo to zvláštní. Nechtěl jsem, aby spadl Litvínov či Pardubice. Dá se říct, že jsem nakonec rád, jak to všechno dopadlo.

Jak s odstupem hodnotíte posily do obrany? Pavelku či Moravčíka?

Tomáš Pavelka i Michal Moravčík jsou výborní obránci a super lidi. Oba moc pomohli tomu, aby se Extraliga v Litvínově udržela. Michal s Tomášem mají obrovskou kvalitu a přeju jim, ať se jim daří.

Je nějaký zápas z letošní sezony, který vám utkvěl v paměti?

Nejspíš poslední utkání. Hrálo se o setrvání v nejvyšší soutěži a mělo to grády. Fanoušci vytvořili skvělou diváckou kulisu a za to jim patří obrovský dík.

Liga je aktuálně přerušena a vypadá to, že se zruší. Myslíte si, že opatření, které vedení přijalo, jsou adekvátní?

Souhlasím s každým nařízením. Myslím si, že každý by se měl chovat zodpovědně v tomto nelehkém období. Je to nepříjemná situace, ale pokud každý zůstane sedět doma, s prominutím, na prdeli, tak doufám, že se co nejdříve všichni uzdraví a opatření se omezí. Mnoho lidí si myslí, že jsou opatření zbytečná, ale v Itálii či Španělsku si to taky mysleli. A to, že se nehraje play-off, je dobře, protože zdraví máme jenom jedno.

Litvínov na vás uplatnil opci, a tak budete i na přes rok v kádru Vervy, jste spokojen?

Spokojen jsem. Jen bych si přál, abychom takovou sezónu jako loni už neopakovali. Musíme se vyšplhat tabulkou co nejvýš a zahrát si play-off. V Litvínově budu třetím rokem a vyřazovací boje mi vážně chybí.

Jak trávíte čas v době pandemie? Zaregistroval jste třeba Archiv Z?

Trávíme ho s manželkou společně u rodičů na Vsetíně nebo v Ostravě u rodičů mé ženy. Bohužel v důsledku situace nemůžeme navštívit i širší rodinu. Snažíme se být především oporou rodičů, které samozřejmě ekonomická krize také může zasáhnout.
 
Já se snažím nějakým způsobem nepřibrat moc kilo. (směje se) Večer s manželkou cvičím jógu a občas si udělám nějaký dřep. S rodinou se snažíme nezbláznit, hrajeme různé stolní hry nebo se spoluhráči hrajeme na X-boxu hry. Jsem s nimi v neustálém kontaktu.
 
Archiv Z jsem zaregistroval. Sledoval jsem finále se Zlínem, je hezké si takhle zavzpomínat na zlaté časy Vsetína.