Tvrzníkovi svěřenci na slezském tripu absolutně selhali v Havířově. Domácí AZ skóroval deset, chemici pouze dvakrát a do Třince mířili s debaklem v zádech. Ten se jim však proti Ocelářům povedlo z části napravit. Ve vyrovnaném souboji otevřel skóre až ve druhé dvacetiminutovce Iljuk. Odpověď od Třince přišla v závěrečné části, kdy se trefil Przybyla a zápas dospěl do prodloužení. V něm se do povedené individuální akce dostal Dej a rozhodl v ní o tom, kdo získá bonusový bod. 

Bílí Tygři se v posledních dvou kláních nepotkali se zrovna dobrou formou, když ze dvou zápasů na domácí půdě dvakrát kapitulovali. Karlovarské Energii podlehli 3:4 a poté nestačili ani na Spartu. Ta byla po deseti minutách hry lepším týmem, protože se trefili Höll a Červenka. O malou chvíli později snížil liberecký forward Gajda. Na jeho gól bleskově zareagoval Senčák, který několik málo vteřin před první sirénou přidal svou druhou trefu. 

V prostřední části snížil také svou druhou brankou v utkání Gajda. Na rozdíl jediné branky upravil skóre osm minut před koncem zápasu Kříž. V závěrečných minutách si Patzelt srazil do vlastní branky Zembolovu střelu, a když Liberec odvolal brankáře, trefil prázdnou branku Mácha. 

„Rozhodla první třetina. Na Spartě jsme ji prohráli 0:3, dneska jsme ji doma prohráli 1:4. Proti nim se to otáčí horko těžko. Sparta má kvalitní kádr, jsou rychlí a důrazní, na což jsme v úvodní části vůbec nebyli schopní zareagovat, i když jsme se na to připravovali. Zbylé dvě třetiny už z naší strany byly lepší, hráli jsme ten hokej, který chceme předvádět, bohužel jsme ale to manko nedokázali stáhnout. Za tu první dvacetiminutovku jsme si dnes nezasloužili vyhrát," řekl po zápase Richard Lobo.

Kanadskému bodování chemiků i nadále vévodí Dominik Brouček (18+22), kterému je nejblíže Daniel Dej (9+15). Nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů je zatím Tomáš Trunda, z jehož hole padlo patnáct branek a u 23 gólů spoluhráčů se zapsal jako nahrávač. V těsném závěsu za ním je Jakub Hujer (18+15).