Dorostenci přišli v posledním zápase o pozoruhodnou sérii šesti výher v řadě. Ta poslední se odehrála na domácím ledě proti Kometě Brno (3:2) v rámci prvního kola nadstavby. Prohra přišla až při zápase proti pražské Slavii. Celek z hlavního města začal utkání lépe. Po dobře zvládnuté individuální akci rozjásal publikum Brummel. Pražané o nově získané vedení rychle přišli. Ke střele z mezikruží se odhodlal Slavík a bylo vyrovnáno. 

Po Slavíkově vyloučení se v přesilovce prosadil nikým nehlídaný Vlasák. Forward Litvínova, který nešťastně odjel zpět na střídačku však znovu odpověděl na nepříznivý stav. Další parádní ranou si již druhou branku zapsal po Broučkově asistenci Slavík. Vítězná branka v této přestřelce padla ve druhém dějství. Dorážkou do horní poloviny branky se o ní postaral Novák.

O navýšení vedení se ve třetí periodě po Hrdličkově nepovedené ráně postaral Hamršmíd. Poslední hřebíček do litvínovské rakve zatloukl dvě minuty před závěrečnou sirénou Malínek, když jako první našel volně ležící puk a doklepl ho do sítě. 

Momentálně se na prvním místě v produktivitě mezi dorostenci z Litvínova vyhřívá Dominik Brouček. Útočník Litvínova ve dvaceti zápasech zaznamenal jedenáct branek a hned devatenáct asistencí. Na druhou příčku se vyšplhal Marek Slavík. Ten k devíti gólům přidal dvanáct přesných nahrávek. Jedničkou v brankovišti je s úspěšností zákroků 92,15% a 2,39 inkasovanými góly na zápas David Čermák

Oceláři Třinec. Klub z města, které se nachází na hranicích s Polskem, si z posledních dvou klání odnesl dva body. Nejprve přišla nadílka od Mladé Boleslavi (1:5), po níž následovalo důležité vítězství po prodloužení proti Pirátům Chomutov. Na hole Severočechů přinesl vedení Svoboda, po jehož trefě navyšoval vedení ve vlastním oslabení Kulich. Nadějné vedení si hosté přenesli až do třetí třetiny, ve které se děly věci. 

Na rozdíl jediné branky snížil Šutý, po jehož trefě svým druhým gólem vrátil dvougólové vedení na hole Pirátů Svoboda. O bleskové vyrovnání se postaralo duo Ramik a Petrovský, kteří tak poslali utkání do prodloužení. V něm se po faulu chopil samostatného nájezdu Pryzbyla, který tak Ocelářům připsal bonusový bod. 

Trenér Mucha řekl po utkání toto: "Dnešní utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, byť začátek zápasu byl slušný aspoň v prvních čtyřech minutách. Při naší první přesilovce jsme dostali dva góly a to udalo všemu celý ráz. Celou druhou polovinu první třetiny jsme se z toho dostávali. Ve druhé třetině to byla hra nahoru-dolů a v podstatě jsme si dali i vlastní gól na 1:3. Jsem rád, že kluci to nezabalili a hráli až do konce. Trochu štěstí se k nám dnes přiklonilo hlavně u branky čtyři vteřiny před koncem. Soupeř byl v začátku prodloužení lepší, ale nakonec jsme viděli průnikovou nahrávku a samostatný nájezd byl krásně vyřešen. Pro nás šťastné dva body!"

Kanadské bodování v řadách třineckých Ocelářů vede Servác Petrovský (15+5) a na druhém místě se pohybují rovnou dva hráči. Útočník Petr Pryzbyla (6+12) a obránce Filip Hrůzek (5+13). Hlavní tváří ve třinecké brance je Matěj Halouzka s úspěšností zákroků 88,67% a s průměrem 3,71 inkasované branky na zápas.