Premiéra nadějného brankáře přitom přišla tak trochu nečekaně. „Dozvěděl jsem se to po předzápasovém rozbruslení A-týmu, kdy mi zavolal trenér gólmanů pan Orct, že se David Honzík zranil a že odcestuji s nimi na zápas do Mladé Boleslavi. Zavolal mi zrovna, když jsem byl na pokoji a obaloval si hokejky,“ vypráví se smíchem Zajíček. 

Osmnáctiletý gólman prožívá výbornou sezonu, v rámci nejvyšší juniorské soutěže se mezi brankáři řadí k absolutní špičce. V šestnácti zápasech turnaje O Pohár DHL zapsal procentuální úspěšnost zákroků 93,97 % a průměrně obdržel 2,34 gólu na zápas. 

Teď má za sebou zcela jistě nezapomenutelný zážitek: debut v Tipsport Extralize. „Na zápas jsem se připravoval jako na každý jiný. Byl jsem připravený, že bych do hry mohl zasáhnout,“ říká maskovaný muž, který s hokejem začínal v Liberci. 

„Zpočátku jsem byl nervózní a měl jsem trošku strach, ale v momentě, kdy jsem vstoupil na led, to ze mě všechno spadlo a chtěl jsem jen ukázat, co ve mně je a užít si zápas,“ pokračuje. Jaký pro něj byl největší rozdíl mezi juniorským a mužským hokejem? „Dospělý hokej je hodně o taktice. Řekl bych, že si každý plní, co má a celkově je to přesnější,“ myslí si Zajíček. 

Jeho premiéra se nakonec ukázala jako vítězná, černožlutí po dechberoucí třetí třetině utkání ovládli v poměru 6:4 a etapu pod novým koučem začali výhrou. „Jsem rád, že jsem mohl zasáhnout do hry a pomoct ke třem bodům. Musím ale hlavně poděkovat klukům, kteří mě podporovali a hecovali. Strašně mi to pomohlo, taky toho hodně zablokovali, takže jsem neměl tolik práce. Před třetí třetinou jsme si řekli, že nic není ztracené a budeme bojovat až do konce. Jsem rád, že se nám ten obrat povedl,“ uzavírá Šimon Zajíček.