Po sérii výher přišla dvě klopýtnutí

Tým kapitána Dufka minulý týden odehrál dvě utkání v rámci turnaje O Pohár DHL. Nejprve před vlastními fanoušky podlehl v regionálním derby Chomutovu a následně nestačil na rakouský Salzburg až po samostatných nájezdech. 

Litvínov v Rakousku už v uplynulé sezoně zažil šestnáctigólovou přestřelku. V podobném duchu se nesl i poslední duel, domácí rychle vedli o dvě branky. Chemikům se podařilo srovnat na 3:3, v poslední minutě před první sirénou si Red Bull vzal vedení zpět. Start prostředního dějství byl plně v režii Rakušanů, ve 33. minutě už byli hosté pozadu o čtyři trefy. 

Mužstvo vedené trenérem Radkem Mrázkem zápas nezabalilo a srdnatým výkonem jej dovedlo do prodloužení. Ve třetí třetině zkompletoval hattrick nejproduktivnější hráč Svoboda, v nastaveném čase ale diváci gól neviděli. V neoblíbené litvínovské disciplíně měli víc štěstí salzburští, Severočeši tak domů přivezli jen bod. 

Na čele litvínovské produktivity je Přemysl Svoboda (9+13), druhé místo patří Davidu Jindrovi (8+8). Z obránců je na tom bodově nejlépe Ondřej Baláž (2+7), v posledních dvou kláních začal jako jednička Martin Pejsar. 

Z Prahy pouze s bodem

České Budějovice jsou na tom tabulkově o něco hůře než Litvínov, na chemiky jim chybí rovných dvanáct bodů. Poslední víkend strávili Jihočeši v Praze, kde změřili síly se slavnými pražskými S. 

Proti Slavii Motor i přes dobrý výkony prohrál 0:3, chuť si chtěl spravit proti Spartě. A s největším rivalem červenobílých to byla opravdová přetahována. Prim v ní hráli sparťani, českobudějovičtí ale na každý gól dokázali odpovědět. Na startu poslední periody se hosté dokonce ujali vedení, dvě minuty nato ale Pražané srovnali. V prodloužení branka nepadla a v nájezdové loterii rozhodl o výhře Sparty Havlín. 

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je Michal Silný (7+7), na druhé příčce ho stíhá Jakub Čížek (5+7). Mezi obránci kraluje Jakub Novák (0+9), nejvíc utkání odchytal Marek Dvořák.