Dorostenci vyhráli šestkrát v řadě, než včera překvapivě podlehli pražské Kobře po nájezdech. „Hrajeme v klidu a všichni spolu jako tým. Trenéři nás nechávají v útoku hrát, co chceme, s nadsázkou řečeno. Útok je prostě jenom na nás. Obranu máme nacvičenou. Spočívá to v tom, že si přihráváme, hrajeme jeden za druhého a skáčeme do ran,“ prozradil Vopat v rozhovoru pro hokej.cz. 

Velký podíl na povedeném vstupu do soutěže má právě syn slavného litvínovského odchovance, který už po osmi zápasech překonal svoje loňské bodové maximum. Nyní má na kontě sedm vstřelených branek a dvanáct asistencí. 

„Za sebe musím říct, že jsem velmi spokojený. Hlavně v lajně jsme si se spoluhráči sedli. S Danielem Dejem a Davidem Skuhrovcem nám to zatím klape. Doufám, že to tak bude pokračovat dál. Hlavní ale je, že se daří celkově týmu,“ pochvaloval si.


Co stojí za jeho bodovou explozí? „Minulou sezonu jsem byl malý a slabý. Byl jsem většinou nervózní. Přes léto jsem na sobě makal, takže jsem zesílil a navíc i vyrostl. Hraju s větším klidem a ženu se za svým cílem. Body přichází, protože se nám daří v lajně. Hrajeme spolu, kluci podporují mě a já podporuju je, takže se daří nám všem,“ osvětlil Vopat.

Svěřenci trenéra Tvrzníka získali i cenný skalp plzeňských indiánů: ti je loni v prvním kole vyřadili z play off. „Porazit Plzeň je největší motivace a radost, protože nám dělala problém vždycky. Hráli jsme jako tým jeden za druhého, na nic jsme se nevykašlali, a proto jsme vyhráli. Můžeme být rádi, že jsme ji porazili, protože je to nejtěžší soupeř z naší skupiny.“

„Určitě se chceme dostat do play off. Při troše štěstí a když budeme hrát stejně jako teď, pak se chceme dostat na republiku a vyhrát ji,“ uzavřel.