Verva má za sebou první sérii přípravných zápasů před novým ročníkem, který startuje už za měsíc. Chemici z pěti utkání třikrát zvítězili, podlehli pouze Spartaku Moskva a po prodloužení naposledy Mladé Boleslavi. 

Když nahlédnete do statistik z posledních přáteláků, naleznete na čele staré známé jméno. Viktor Hübl v září začne sedmnáctou extraligovou sezonu a už v přípravě prokazuje, že i v 41 letech patří mezi nejplatnější litvínovské hráče. "Na Viktorovi je stále vidět, že ho hokej baví. V jeho letech je to úžasné," přikyvuje Šlégr. "Příprava ale není o gólech, ale spíš o tom, jak všichni dodržujeme systém. Musíme na tom dál pracovat."

Na dva zápasy se do sestavy Severočechů vrátil jeden z nejperspektivnějších hráčů v klubu - Přemysl Svoboda. A proti Kladnu se hned gólově prosadil. "Přemek zatím vypadá velice dobře. Ještě ho vyzkoušíme minimálně v dalších dvou zápasech. Uvidíme, jak bude vypadat," přibližuje legendární obránce. Svoboda se teď na tři klání přesune zpět do Litoměřic. "Myslím, že takhle mladý kluk by měl hrát co nejvíce. Ke konci přípravy se rozhodneme, kam ho zařadíme," doplňuje.


V útoku dostal prostor i polský útočník Pawel Zygmunt, který je v klubu na zkoušce. "Je to příjemné překvapení. Pawel je důrazný hráč, který jde do ofenzivy i defenzivy poměrně agresivně, nenechá se odstrčit od puku, dohrává hráče. Pro mě je to zatím milé překvapení," uvedl na jeho adresu Šlégr. 

Největšími změnami si však prošla obrana černožlutých. Po loňské sezoně, kdy byl stav zadních řad několikrát kritický, přivedl management čtyři nové obránce. "Hlavně si musí zvyknout jeden na druhého. Obránci by měli vždycky hrát pospolu, měli by na sebe hodně mluvit a na tom se snažíme pracovat. Rozhodně s tím nejsme ještě úplně spokojeni," přiznává kouč. 

Chemiky čeká další přípravný duel až 15. srpna na ledě Mladé Boleslavi. "Teď máme tři dny, abychom na sobě zapracovali a pak půjdeme do dalšího zápasu," vykládá. Novinkou v letošním mimosezonním drilu je firma AndrleSport, pod jejímž vedením se hráči připravují. "Každý má svůj individuální program od pana Andrleho. Ten s námi komunikuje, aby to mělo provázanost a navazovalo to na tréninky na ledě. Je to takto spojené," uzavírá Jiří Šlégr. 

Celý rozhovor s hlavním trenérem Jiřím Šlégrem: