Jánošík se narodil 7. září 1992 ve Spišské Nové Vsi na Slovensku. Jeho první hokejové krůčky začaly úplně někde jinde, v severočeském Liberci. Za tamní dorost se poprvé objevil v roce 2006, kdy odehrál 12 zápasů, při nichž ani jednou nebodoval. Tento rok byl důležitý především z hlediska formování jeho hry a prvních zkušeností.

O rok později se objevil ve 42 střetnutích, během nichž nastřádal 19 bodů, což je na obránce poměrně vysoké číslo. V témže roce se liberecké naděje probojovaly také do play off, ve kterém si Jánošík připsal jednu branku. V následujícím ročníku přišlo více příležitostí a také jedna z výzev. Slovenský rodák si zahrál za slovenskou reprezentaci do 18 let.

Sezonu začal v dorostu, ale dostal šanci také v juniorce. V obou týmech se prezentoval vysokou produktivitou, která mu zařídila také pozvánku na mistrovství světa v hokeji do 18 let. Šampionát se konal v USA a Jánošík se na něm objevil v šesti zápasech. Po povedené sezoně přemýšlel mladý obránce, kam budou dále mířit jeho kroky.

Kanadská zkušenost

Pro svou budoucnost si vybral kanadskou soutěž QMJHL. Upsal se týmu Gatineau Olympiques. V quebecké provincii se rychle zabydlel, během první sezony stihl 73 zápasů, do statistik si zaznamenal 42 bodů. S týmem dokonce vyválčil play off, ale jeho šance byly udupány ve druhém kole. V roce 2010 byl draftován týmem Tampa Bay Lightning (jako celkově 72. volba).

Druhá severoamerická sezona byla v podobném duchu jako ta předešlá. Jediným rozdílem bylo play off, ve kterém Olympiques dokráčeli až do finále. Tam jim cestu zahradil tým Saint John Sea Dogs. Za jeho výkony nominoval tehdejší trenér juniorské reprezentace Štefan Mikeš Adama Jánošíka na šampionát v Buffalu. Za tuto důvěru se mu bek odvděčil pěti asistencemi v šesti zápasech. Slovenský výběr nakonec obsadil osmé místo.

V posledním ročníku v dresu Gatineau přibylo Jánošíkovi kapitánské céčko. Bek zvládl během 55 utkání nasbírat 35 bodů. V play off neměl štěstí a jeho tým se pakoval už po prvním kole, a tak se opět objevil v juniorské reprezentaci. Tam dostal „funkci“ zástupce kapitána. Na šampionátu v Albertě se mu však nedařilo, tak jako na minulém mistrovství. Slováci obsadili šestou příčku a Jánošík se na ní podílel jednou asistencí.

Mistrovský pohár v Košicích

Poté co nedostal šanci v NHL, vrátil se Jánošík zpět na starý kontinent. Upsal se svému mateřskému týmu, libereckým Tygrům. V prvním extraligovém ročníku zasáhl do 34 zápasů, během nichž získal pouhé dva body. Nutno dodat, že okusil také dnešní Chance ligu, když odehrál několik zápasů za Benátky nad Jizerou.


S tygrem na prsou začal i další rok, ale drtivou většinu času hrál spíše za druholigové Benátky. Tam si připsal 33 startů a 8 bodů. Jánošík hledal lepší vyhlídky a našel si angažmá ve své domovině. Sezonu 2014/15 zahájil v dresu Košic. Tam se rychle vypracoval a stal se důležitým článkem obrany.
 
Měl velký podíl na tom, že východoslovenský klub získal mistrovský pohár. V této „zlaté“ sezoně odehrál Jánošík 73 zápasů a nasbíral 27 bodů. Jeho výkon mu vynesl pozvánku do seniorské reprezentace. Představil se na pražském šampionátu v roce 2015, kdy zasáhl do šesti zápasů.

Zpátky do Čech

Díky restartu kariéru přišly nové nabídky, a tak se talentovaný bek vrátil do Čech, konkrétně do Chomutova. Za Piráty odehrál přes 40 zápasů a získal 16 bodů. Na další pozvánku do reprezentace však čekal marně.

Jeho zkušenosti a kvality opět využil Liberec, který ho podepsal v roce 2017. Jánošík herně procitl a byl opět důležitým defenzivním prvkem. Tygři v této sezoně došli až do samotného finále play off, ale na kýžený pohár nedosáhli. I přesto se Jánošík opět dostal do nominace a odcestoval na šampionát v Německu a Francii. Tam si připsal 6 startů a byl u tragického výkonu slovenské reprezentace, která tehdy obsadila 14. místo.

V další sezoně pokračoval v Liberci. Opět si zahrál drtivou většinu zápasů a opět se objevil v play off. Bílí Tygři sice zvládli předkolo, ale Hradec Králové už byl nad jejich síly. Předčasného konce využil tehdejší trenér reprezentace k tomu, aby zařadil Jánošíka do nominace. A tak se zkušený bek podíval na další šampionát, tentokrát do Dánska.

Minulou sezonu zahájil Adam Jánošík v dresu nejstaršího slovenského klubu, ve Slovanu Bratislava. Ve slavné KHL odehrál 56 zápasů, zaznamenal také jednu branku a čtyři asistence. To už ale začal bobtnat ekonomické problémy Slovanu a Jánošík se rozhodl hledat nové útočiště.


Jeho novou adresou se stal Litvínov. „Po konci v KHL jsem dal přednost české extralize, protože ji dobře znám,“ řekl v rozhovoru pro klubový web. „Mluvil jsem s Jiřím Šlégrem a taky kluky ze Slovenska. Neřekli mi o Litvínově jediné špatné slovo, takže jsem neměl důvod sem nejít. Zkusil jsem to a doufám, že jsem udělal dobrý krok,“ dodal Jánošík.

Doufejme tedy, že k titulu ze Slovenska přidá také titul z české extraligy, protože motivace mu rozhodně nechybí. „Chci, abychom vyhrávali, to je pro všechny důležité,“ řekl ve zmiňovaném rozhovoru Jánošík.