Litvínovu se v ročníku 2015/16 příliš nevedlo. Piroš hrál svou čtvrtou sezonu od návratu do Čech a snažil se odvrátit barážová klání. V utkání s Vítkovicemi si převzal puk, poté se rychlou stahovačkou zbavil jednoho z obránců a už se řítil na brankáře Dolejše. Toho překonal bekhendovým dloubákem pod horní tyč a zařídil Vervě výhru 4:2. Tým i přesto zamířil do neoblíbené baráže, poněvadž v souběžně hraném utkání zvítězily Pardubice a zkomplikovaly Litvínovu situaci.

Dycky Most nebo Litvínov?

Narodil se 20. listopadu 1978 v Mostě. V severočeském městě také s hokejem začínal, záhy ale přešel do černožluté líhně talentů. Sluší se dodat, že za Most odehrál v mládežnických kategoriích 16 zápasů, ve kterých zaznamenal 22 bodů, poté už oblékal dres Litvínova. Jak první ročník načal, tak ho i dokončil. Objevil se ve 22 utkáních, ve kterých se 19krát prosadil.

V další sezoně opět působil v dorostu, kde zaznamenal opět víc bodů než zápasů. Vše směřovalo k tomu, že Piroš bude v Litvínově pokračovat, a tak se rok na to přesunul do juniorky. V té nebyla nouze o nové výzvy jako například první zápas v juniorské reprezentaci. Za tu si připsal jednu branku.

Sezonu 1996/97 začal Kamil Piroš v juniorce, kde se ve třech zápasech třikrát prosadil. Následně se objevil také v dospělém hokeji. Za tehdejší Chemopetrol stihl 38 střetnutí, ve kterých vyválčil 12 bodů. Jeho snahy si všiml také trenér juniorů a vzal ho na světový šampionát, kde svěřenci Vladimíra Martince obsadili 4. místo.

V roce 1997 byl mostecký rodák draftován jako celkově 70. volba draftu. Jeho služby si pořídil tým Buffalo Sabres.

Menší útlum přišel o rok později, kdy se mladému centru v Litvínově příliš nedařilo. V patnácti zápasech se dokázal prosadit pouze jednou, a proto zkusil své štěstí ve Vítkovicích. V Ostravě působil půl roku a bodově procitl. Zamířil také na další juniorský šampionát, tentokrát ve Finsku. Češi opět obsadili 4. místo, na kterém měl velký podíl právě Piroš. Ten dokázal během sedmi zápasů nasbírat osm bodů.

Další tři roky strávil Kamil Piroš na severu Čech. Během těchto let si poprvé vyzkoušel dres s národním znakem na hrudi. Na druhou stranu se také objevil v dresu domovského Mostu, kam zamířil v rámci hostování. Na konci sezony 2001 se rozhodl Čechy opustit a vyzkoušet zámořský hokej.

První sezona: Calder Cup

Jelikož od draftu uběhlo několik let, Buffalo už nemělo na Piroše práva, zamířil do organizace Atlanty Trashers. Sice si v první sezoně připsal několik startů v NHL, ale drtivou většinu ročníku strávil na farmě v týmu Chicago Wolves. Tam dokonce vyhrál i pohár pro nejlepší tým tzv. Calder Cup. Litvínovský centr v průběhu debutové sezony odehrál v AHL 89 zápasů, během nichž nasbíral 66 bodů.


Podobným stylem pokračovalo další působení za mořem. V NHL si během ročníku 2002/03 střihl 3 starty. Nutno zmínit, že se v průběhu těchto tří vystoupení dokázal pětkrát prosadit. Svou branku vstřelil 6. dubna 2003 v zápase proti Tampě Bay. Většinu sezony ale opět hrál v Chicagu.

Ve třetí a poslední sezoně navázal na předešlé ročníky s jednou výjimkou. V průběhu roku byl vyměněn na Floridu. Za tamní Pantery zvládl tři zápasy, objevil se ale také v dresu San Antonia Rampage v AHL. Celkově Kamil Piroš odehrál v NHL 28 zápasů a získal v nich 8 bodů.
 
Když nastala v NHL výluka, vydal se ostřílený centr do Evropy, kde okusil kvalitu ruské ligy. Oblékl dres nově vzniknuvšího týmu Chimik Voskresensk. Po roce v Moskvě zamířil do Tatarstánu, konkrétně do ruského Nižněkamsku.

Dobří holubi se vracejí

V tamním klubu strávil rok, poté se zase stěhoval. Jeho cílem bylo město ležící v německy mluvící části Švýcarska. V Zugu odehrál jednu sezonu, v té se mu nadprůměrně dařilo. V základní části se objevil ve 41 zápasech, ve kterých získal 33 bodů. Dokonce se s týmem probojoval i do play off, ale jejich cesta skončila v semifinále, kdy je vyřadil Bern.

Ročník 2007/08 začal Piroš v Kolíně, kde se upsal týmu Köllner Haie. V DEL lize zůstal dvě sezony, než se dal opět do pohybu, přestoupil do švédského HV71. S týmem sídlící v Jönköpingu se probojoval do finále SHL, ale ani ve Švédsku mu nebylo dopřáno výhry mistrovského titulu.

Poté působil ve finském Ässätu, kde odehrál pouze 22 zápasů, načež se vrátil zpět do Švédska. Tam nezamířil do HV71, ale do týmu Timra IK. Za něj stihl 29 utkání, při kterých nastřílel 8 gólů. Po konci v první kole play off přešel zpět do HV71. Během dvou sezon ale nedokázal navázat na předešlé roky a Jönköping končil pravidelně v prvním kole vyřazovací části.


Piroš v sezoně 2012/13 změnil znovu působiště. Na pár zápasů zkusil ruskou KHL v dresu Jekatěrinburgu. Po 18 utkáních se však vrátil zpět na sever Čech do Litvínova. Následující ročník už začal jako hráč černožlutého týmu. Odehrál 44 střetnutí, ve kterých se 7krát prosadil.
 
Veškerou smůlu, kterou si vybral v přechozích angažmá, hodil za hlavu a v sezoně 2014/15 vybojoval s týmem mistrovský titul. Piroš odehrál lví porci zápasů a mohl konečně nad hlavu zvednout evropský pohár. Po úspěšném roce ale přišel útlum a hráči Vervy museli zachraňovat extraligový hokej v baráži. Po tomto nepodařeném ročníku skončil také Kamil Piroš a zamířil do hokejového důchodu.

Na kariéře Kamila Piroše je hezky vidět oddanost a věrnost klubu, který mu dal šanci se prosadit.