Obrovského úspěchu dosáhli letos starší žáci na Mládežnickém mistrovství České republiky. Turnajem prošli suverénně a v posledním duelu se Spartou stvrdili celkové vítězství. "Pocity jsou úplně úžasné. Jsem strašně rád, že jsme to vyhráli, strašně moc jsem si to přál. Teď musíme makat do další sezony, abychom to obhájili," vykládá kapitán týmu Tomáš Holčák. 

Povedenou sezonu, ve které ve skupině ani jednou neprohrál, zakončil jeho tým právě triumfem na turnaji v Ostravě. "Měli jsme slabší skupinu. Byli tam dva silní soupeři, Chomutov a Karlovy Vary. S těmi to byly jediné dobré zápasy, ale i ty jsme odmakali," říká Holčák. Porovnání s elitou tak přišlo až na MMČR. "Nevěděli jsme, co od toho čekat. Jeli jsme tam s tím, že porovnáme, jak na tom jsme s top týmy v republice," dodává. 

Litvínovu skvěle vyšel start turnaje, v prvním duelu porazil Plzeň vysoko 9:1. "Vůbec jsme to nečekali. Já jsem čekal, že zápasy budou končit třeba 3:1 nebo 3:2. Překvapilo nás to," říká kapitán s úsměvem. Sám Holčák zakončil turnaj s bilancí osmi vstřelených branek a šesti asistencí. "Na body jsem nekoukal. Snažil jsem se hrát pro tým, abychom urvali zlato," uzavírá.

Celý rozhovor s Tomášem Holčákem: