"U dětí nejde o výsledky, ale o to, aby měly úsměv na tváři," otevírá rozhovor Miroslav Žák a pokračuje, "hokej je až na druhém místě. Na prvním místě je zábava. Důležité je, aby malé hokejisty bavilo všechno, co dělají. Trik je v tom, že trenér musí s dětmi neustále komunikovat, bavit se s nimi. Všechno, co se hokejisté naučí, je formou hry. Pokud je budou bavit tréninky, vytěží ze sebe maximum. Nemyslím teď přímo hokej, ale hry s balóny, s kužely, na babu nebo přeskakování hokejek," vysvětluje trenér.  "Je důležité zapojit veškeré hry, ve kterých se děti mohou rozvíjet, aniž by o tomto účelu věděly. Ať už trénujeme rychlost nebo třeba obratnost," dodává Žák.

Co se týče výsledků, má trenér jasno. "Výsledky u nás nejsou prioritou. Je jedno, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme. Důraz je kladen na chování dětí a na to, aby hrály za každou cenu naplno a aby je to bavilo. Výsledek je pro nás až na třetím místě. Nicméně vítězství má rád každý trenér, to nebudu zapírat," směje se Žák.


Trenér také prozradil, co ho čeká příští rok. "Letos jsem měl na starosti třetí a čtvrtou třídu. Příští sezonu povedu pátou a sedmou třídu,  tak budu s hokejisty, kteří teď čtvrtou třídu skončili, pokračovat," uzavřel trenér.