„Oslovili jsme postupně několik trenérů, nakonec jsme se rozhodli – já i po konzultaci s Martinem Strakou, který ho zažil jako hlavního trenéra v sezóně, v níž Plzeň získala titul – pro Milana Razýma.  Dáváme mu k dispozici kvalitní tým, se kterým se myslím dá pracovat.“

Ke změnám v kádru Vervy Jiří Šlégr uvedl: „Brankáři? Roztržením dvojice Petrásek – Kantor neukazujeme na to, že by Pavel Kantor nebyl ideální volbou, spíš to bylo o tom, že sezóna byla taková, jaká byla. Skončili jsme v baráži a zachraňovali se až v jejím závěru, tak jsme se – i přesto, že Pavel ty poslední zápasy chytal – rozhodli jít jinou cestou. Navíc jsme nevlastnili jeho práva, takže by nás to stálo i nějakou korunu navíc.

Proto jsme se poohlédli po jiném gólmanovi a na pořad dne přišel Jaro Janus. Když odcházel, měl tu výborná čísla, byl oblíbený u lidí. Šel tehdy za lepší smlouvou, za lepší soutěží a také se vracel domů na Slovensko, takže jsme se mu ani moc nedivili. Byl ale v Litvínově spokojený a měl teď velký zájem se vrátit, to bylo pro mě rozhodující. Chytalo se mu tady dobře, i kvůli atmosféře, kterou tu fanoušci vytváří, proto jsme se pro něj rozhodli.

Ze zkušených obránců jsme se rozhodli neprodlužovat spolupráci s obránci Gulou a Skleničkou. Nebudou u nás pokračovat také ti, co nám pomáhali v závěru sezóny, Čutta a Iberer.

Chtěli jsme získat Jirku Hunkese, který tady odvedl výborné výkony a jsem rád, že se nám jeho působení v Litvínově podařilo prodloužit. Je to komplexní obránce, s dobrou hrou dopředu i dozadu.
Udrželi jsme Marka Baránka, perspektivního zadáka, který se rok od roku zlepšuje.

Podepsali jsme dalšího mladého beka Ščotku, to je podobný typ jako Baránek, spíše ofenzivní, dobře bruslí.
Jednáme s Danielem Sorvikem, kterého bychom rádi udrželi. Je to stabilní obránce norského národního týmu a solidní výkony odváděl také u nás, přičemž s posíleným mužstvem by se mohl i zvednout. Zvažujeme ještě jednoho zkušeného zadáka, jednáme.

V útoku jsme získali Juraje Mikúše. Hrál pro nás v zápasech klíčovou roli a bavili jsme se s ním již dříve o možnosti dlouhodobější spolupráce.
Jsme před podpisem s Františkem Lukešem, mělo by jít už jen o formality. Zůstává také Viktor Hübl.

Vrací se Litvínovák Jakub Petružálek, jedna z našich největších posil. S Jurou by mohli třeba vytvořit úspěšný tandem. Jakub hokej miluje a věřím, že ho to tady zase bude bavit jako dříve. A že v kabině pomůže vytvořit atmosféru, ve které kluci potáhnou za jeden provaz.

Přišel Tůma, kterého jsme pozorovali dlouhodobě, už v Ústí. Je to zajímavý typ, který svým způsobem ničím úplně nevyniká, ale na konci zápasu má 2+1, ty body si vždycky udělá. Umí být na správném místě ve správný čas.

Zároveň bychom chtěli do týmu vedle zkušenějších borců začleňovat naše mladé hráče. Máme tu Havelku, Jíchu, Řehoře, mladého Myšáka, který je velmi talentovaný.
Věřím, že se nám to ve spolupráci s Pepou Beránkem a trenéry povede.“

Foto, zprava: hlavní trenér Milan Razým, asistent Radim Skuhrovec, sportovní manažer Josef Beránek, trenér brankářů Zdeněk Orct a videokouč Viktor Lukeš

V dalším týdnu: rozhovory se sportovním manažerem Josefem Beránkem a novým hlavním trenérem Milanem Razýmem