Zápasy - Junioři 29. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři si poradili s lídrem skupiny smrtící třetí částí!

Černožlutí uzavřeli třízápasovou domácí sérii, po Zlínu a Olomouci dnes hostili lídra nadstavbové skupiny z Pardubic.

27. kolo, 29.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
4 1
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 3:0
  • Střely na branku

    37:22
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    154

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 31:25 Postl (Starý, Maštalířský; 5/4), 40:24 Starý (Maštalířský, Postl; 5/5), 41:19 Bednařík (Dej, Soušek; 5/5), 47:18 Čech (Scafari, Vopat; 5/5) – 06:42 Gromadzki (Pavlata, Fiala; 5/5)

  • Průběh zápasu

    0:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Petružálek, Červenka – Štěpánek, Černohlávek

  • Sestava domácích

    Kubík – Soušek, Kladivo, Prokeš, Kubíček, Hora, Vyhlídal – Starý, Postl, Scafari, Tůma, Čech, Vopat, Dej, Maštalířský, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Vilém – Kubánek, Kaštánek, Jansa, Hebek – Dostál, Pavlata, Gromadzki, Bartoň, Kalužík, Burda, Štěpánek, Fiala, Pilař, Yevtiekhov, Jaša, Helikar.


Reportáž

Oba celky letos zkřížily hokejky třikrát a Východočeši prokázali svou kvalitu hodnou prvního týmu průběžné tabulky nadstavby. Avšak Verva vždy bojovala až do posledních vteřin utkání a dvakrát padla o gól - 1:2 a 2:3, na třetí pokus navíc na ledě soupeře uloupila dva body po výhře v samostatných nájezdech 5:4.

Dnes začalo znovu lépe Dynamo. Kubík ještě vykopl výpad Pavlaty po levé straně, nedosáhl ale na dorážku Adriana Gromadzkiho. Litvínov následně přečkal oslabení, aby v plných stavech sám zahrozil. Z otočky se zblízka jal zakončovat Kubíček, Vilém zakročil betony. Mezi kruhy po chvilce zůstal osamocený Postl, ale puk ho při střele zazlobil. Když pak jen do lapačky zakončil z mezikruží Hora, měli si fanoušci na další branku počkat do druhé periody.

Tu odšpuntoval Dohnal dorážkou na brankovišti v přesilové hře, proti vyrovnání byl beton Viléma. Na druhé straně čekal na příhru od tyče k tyči Fiala, ta mířila jen do bruslí. Pak se do toho opřel mezi kruhy Bednařík, jenže neměl dobře seřízená mířidla. Ujalo se tak až zakončení v početní výhodě Ondřeje Postla, který zavěsil zleva k bližší tyči. Další změnu skóre chtěl přivát z osy hřiště Pavlata, proti byl beton gólmana. O osudu střetnutí tak měla rozhodnout až závěrečná část.

A hned po šestadvaceti vteřinách hry zavěsil po bekhendové kličce Matěj Maštalířský, který tak oklamal Viléma po příhře k tyči. Za další minutu navíc přišel pro hosty druhý šok, když dostal pas k tyči Jakub Bednařík a rychle jej zametl za čáru. Za nedlouho poté navíc Východočeši chybovali za svou klecí, černý nesmysl rychle předal Scafari od zadního mantinelu před branku Dominiku Čechovi, jenž z první dodal na hokejky svých barev klid. V závěru duelu se hned pět hráčů zapletlo do velké potyčky, na výsledku zápasu to již ale nic nezměnilo.

Poslední duel nadstavby čeká na černožluté v sobotu druhého března, kdy v pravé poledne rozehrají duel v Přerově.

Fanshop