Zápasy 06. 04. 2018, Redakce, foto: J. Jindra

Po dvou Baránkových gólech veze Verva z Varů dva body!

0:1, 2:1, 2:3 - tak se z litvínovského pohledu vyvíjelo utkání na západě Čech. Baránek v něm nakonec svým druhým gólem zachránil pro Vervu zápas a poslal jej do prodloužení, které rozhodl po Trávníčkově přihrávce obránce Doudera. Litvínov tak uhájil druhou pozici v tabulce a v neděli doma v půl čtvrté přivítá Kladno!

Baraz-5, 06.04.2018, KV Aréna, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 4p
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 2:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Šafář – Beránek, Tuominen, Vrdlovec. Připraveni Závorka a Pajk. Trenéři Pešout a Mariška

  • Sestava hostů

    Petrásek – Sørvik, Baránek – Iberer, Hunkes – Frolo, Sklenička – 21. Doudera – Růžička, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Jícha. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Trenéři HCVL poprvé nasadili v baráži do hry Růžičku a částečně přeskupili složení útočných formací, do nichž se tentokrát nevešli Černý a Jánský.

Přímý souboj o druhé místo začali lépe domácí. I proto, že hned ve 2. minutě odjel na trestnou lavici Matoušek, který holí přidržel pronikajícího protihráče. Pozorný Petrásek musel likvidovat hned několik nebezpečných pokusů Energie, včetně závaru. O teč v gólové pozici se snažil ještě Kverka. Pak se vylučovalo i na druhé straně (6. Šenkeřík). Lukeš tvrdě z jízdy vypálil od modré čáry, ale Verva toho v početní výhodě mnoho nepředvedla.

Potrestal ji Kohout, z brejku a ze sóla. Ač tísněn Hunkesem dloubl puk zblízka do sítě, 1:0. Vary pak kontrolovaly hru, až v 18. minutě Gerhát z pravé strany vyzkoušel – a podle všeho i bolestivě zasáhl – brankáře Novotného. 18. minuta nabídla ještě bekhendovou střelu Tuominena, šanci Rachůnka a také Skleničkovo vyloučení. Hübl při něm v oslabení po Trávníčkově přihrávce ohrozil branku soupeře, jejíž strážce ale zůstal neprůstřelný.

Druhá část však přinesla obrat skóre! Už její úvod signalizoval zlepšení žlutých, kteří pak přežili šanci Krejčího na zvýšení varského náskoku. Zvrat nastartoval Baránek, objel branku, poslal puk před ní a o Šenkeříkovu brusli se puk dostal do sítě, 1:1.

56 vteřin na to už Verva vedla! Po Sørvikově střele od modré se k dorážce u tyčky do prázdné klece prosadil Mikúš, 1:2. Zaskočenou Energii mohli ještě více srazit Gerhát (32.) z mezikruží a Jurčík z levé strany, jehož gólmanem vyraženou ránu dorážel Frolo do Novotného betonů.

Zelení odpověděli nedůraznou Tuominenovou tečí z dobré pozice a hlavně Balánovým nájezdem (39.). Ten zpracoval puk vyhozený svým brankářem, ale Petrásek jeho sólo za pomoci Doudery zneškodnil. Uf...

Třetí část začala Hüblovou možností. Ve 43. minutě jel pak sám na Novotného Trávníček, puk se ale postavil a to ztížilo koncovku. Kotouč ve 45. minutě z Petráskovy hole zamířil mimo kluziště a Řehoř šel odpykat dvě minuty. V přesilovce Skuhravý trefil tělem Petráska. Litvínov se ubránil, ale pak Plutnarovo nahození od modré tečoval ze vzduchu Vrdlovec, 2:2.

Hanzl pálil z odraženého puku, Lukeš z pravé strany, ale gól dali znovu domácí: Krejčí zamířil zdálky k tyči, 3:2. Do konce chyběly jen čtyři minuty, ale už chvíli na to rozjásal několik stovek žlutočerných fandů obránce Baránek, podruhé zarmoutil bývalé spoluhráče, 3:3! Tuominen ještě v poslední minutě poškádlil severočeské nervy a šlo se do prodloužení.

V něm začali lépe hráči Energie, Beránek, Podlipnik a Rachůnek nebezpečně zaměstnali gólmana č. 48. Pak zase prošel až před branku na druhé straně Mikúš.

Nájezdy? Ne! Gól připravila Trávníčkova zadovka zpoza klece, která před ní našla Douderu, Gerhátova dorážka už byla podle všeho - po přezkoumání videa - zbytečná. Zasloužená radost pro výborné fanoušky HCVL!

Druhý výsledek: Kladno - Jihlava 3:1

Tabulka se po 5. kole dost srovnala: 1. Jihlava 10 bodů, 2. Litvínov 8 bodů, 3. K. Vary 6 bodů, 4. Kladno 6 bodů. V neděli půjde zase o hodně...

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška: "Konečně se nám povedlo dobře vstoupit do zápasu. První třetina byla z naší strany taková, jakou jsme si představovali. Myslím, že jsme měli dostatek šancí, aby skončila větším brankovým rozdílem v náš prospěch. Ve druhé třetině jsme také nehráli špatně. Hosté se do nás trochu víc tlačili, ale bohužel jsme je nakopli nešťastným vlastním gólem. Potom jsme byli trochu v útlumu a za minutu dostali další branku. Po druhé třetině jsme si řekli, že to rozhodně nevzdáme a na ledě necháme všechno, což hráči udělali a otočili vývoj. Potom jsme tři minuty před koncem zase dostali smolný gól. Bojovali jsme dál, v prodloužení měli dvě nebo tři vyložené šance. Bohužel po jedné chybičce v rozebrání hráčů v našem pásmu jsme dostali rozdílový gól. Myslím, že jsme si dnes zasloužili tři body, ale máme jeden. Tabulka je vyrovnaná, nic se teď rozhodně neděje."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "My jsme nehráli v první třetině podle našeho plánu. Soupeř byl aktivnější, živější. Vedl a zatápěl nám. Do druhé třetiny jsme vstoupili mnohem lépe, byli jsme aktivnější, agresivnější, daleko lepší než v první třetině. Podařilo se nám dát poměrně rychle za sebou dva góly a měli jsme i nějaké další šance na zvýšení rozdílu. Ve třetí třetině byl ale opět aktivnější soupeř, vytvářel si šance z rychlých protiútoků a korunoval to tím, že zápas otočil. V závěru se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení měl soupeř pár střídání, při kterých nás zamknul. Ale my jsme nakonec dali vítězný gól a jsme nesmírně šťastní, že jsme dnes získali dva body."

Fanshop