Zápasy 01. 04. 2018, Redakce, foto: J. Jindra

V Jihlavě první barážová porážka, v úterý odveta v Litvínově!

Jen jedna vstřelená branka nestačila Litvínovu na bodový zisk na Vysočině. Jihlava vedla od 17. minuty až do konce zápasu.

Baraz-3, 01.04.2018, Horácký zimní stadión, Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kořenář – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, Půža, Váňa, Kajínek, Šidlík – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Hlinka, Rabbit – Seman, Hubáček, Čermák. Připraven Volden. Trenéři Vlk a Zeman

  • Sestava hostů

    Petrásek – Baránek, Sørvik – Frolo, Šesták – Sklenička, Gula – 21. Doudera - Černý, Mikúš, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Lukeš, Hübl, Jánský – Jurčík, Válek, Jícha. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Na Horáckém ZS poslali trenéři Vervy do hry vítěznou sestavu z Kladna, domácí už mohli znovu nasadit kapitána Čachotského, stále jim chyběl obránce Stříteský. Žlutí si museli připadat jako doma, kromě sektoru pro hosty, narvaného fanoušky, svítilo už v prvních vteřinách zápasu za brankářem Petráskem na obrazovce logo HCVL coby dnešního soupeře domácích.

Aktivitu Dukly, bažící dle nepsaných barážových pravidel doma po výhře, dokumentovala tři vhazování před Petráskem během prvních 38 vteřin. Pak ji přibrzdil trest za špatné střídání. Dvakrát pálil Mikúš, jednou Lukeš a po něm Sørvik, ale gól nepadl ani při tlaku Jihlavy po vyloučení za stejné provinění Vervy ve 4. minutě.

Pak domácím zatopila Mikúšova řada, ale přišlo vyloučení Jánského, při němž se diváci i Vlkovi svěřenci zlobili na čárového sudího. Ten na jejich útočné modré čáře zastavil litvínovské vyhození, ale pak sám sobě odpískal těsný ofsajd.

Lukeš po zadovce Jánského neuspěl zblízka stejně jako Čachotský z levého křídla. Bryhnisveen podrazil do šance unikajícího Jánského, ale v přesilovce padl gól na druhé straně. Puk proskočil podél levého mantinelu do jízdy Jiránkovi, který ze sóla překonal Petráska, 1:0.

V poslední minutě první třetiny ještě spálil velkou šanci Čachotský z mezikruží. Litvínov byl méně nebezpečný, málo střílel a tak stejně jako v pátek první třetinu prohrál.

Po změně stran byl hned při prvním střídání zasažen Čachotským mimo hru a puk do hlavy Řehoř. Pro jihlavského kapitána to znamenalo nucenou pauzu v zápase v délce tuctu minut. Baránek zaměstnal Kořenáře, pak se Seman urputně snažil procedit puk do branky přes Petráskovu výstroj. Jinak šancí ve druhé části ubylo a hra padala k průměru.

De la Rose a po něm Hlinka se přesvědčili o formě Michaela Petráska. V polovině zápasu byl vyloučen Sørvik, ale Dukla toho v početní výhodě mnoho neukázala. Litvínov předtím ani poté také ne a tak se skóre od 17. do 40. minuty včetně nezměnilo.

Třetí část zahájilo vyloučení Skleničky a úspěšná přesilovková rána Kajínka od modré čáry, která zdvojnásobila jihlavský náskok, 2:0. Po sobě pak usedli na trestnou lavici Baránek a Frolo, kterému sudí vyměřili za zákrok na Skořepu trest na pět minut a do konce zápasu. Straka projel až před Petráska, který byl však na místě. Pak přišly další tresty, vyšší dostal de la Rose. Petrásek byl stále výborný a nic na tom nezměnila ani Hubáčkova rána, která zápas vlastně rozhodla, 3:0.

Po Váňově trestu pět minut před koncem si litvínovská střídačka vzala time, po něm odvolala gólmana, snížení ani při hře šest na čtyři však nepřišlo. Další nedovolený zákrok (58. Hlinka) už ale gól hostům přinesl, Hübl tečoval Lukešovu střelu od modré čáry, 3:1. Pokračující power play ještě vynesla Sørvikem nastřelenou tyč, další gólový zásah už ale ne, škoda... Naopak se do prázdné klece trefili domácí, 4:1.

Dukla vyhrála zaslouženě a je na Vervě, aby jí v úterý porážku oplatila. Zaplňte znovu Hlinkův stadión tak jako proti Karlovým Varům!

Druhý výsledek: Kladno – K. Vary 3:1

Tabulka po 3. kole: 1. Jihlava 7 bodů, 2. Litvínov 6 bodů, 3. Kladno 3 body, 4. K. Vary 2 body

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

František Zeman: "Souhlasím v hodnocení s kolegou (níže, pozn. red.). Urputné utkání stálo určitě jeden i druhý mančaft hodně sil. Po nezvládnutém utkání v Karlových Varech jsme věděli, o co hrajeme. Musím poděkovat do kabiny za to, že tři body zůstaly doma."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Bylo to relativně vyrovnané utkání, ve kterém rozhodly o vývoji utkání dvě přesilovky, naše a soupeře. V ní se bohužel podařilo vstřelit gól soupeři. Dukla předvedla velmi dobrý výkon i do obrany. Byla to velká bitva, protože tato utkání jsou strašně důležitá. Nám se povedlo vstřelit branku až v závěru utkání. Soupeř si to pohlídal, takže mu gratulujeme k vítězství a za pár hodin se potkáme v dalším těžkém zápase u nás. Už delší dobu se trochu potýkáme s vyloučeními, ale emoce s hráči cloumají a právě ony vzplanou v takovém bojovném utkání, které je oboustranně na krev. Samozřejmě s tím vůbec nejsme spokojeni. Dukla to tentokrát ustála lépe než my a proto je výsledek takový, jaký je."

Fanshop