Zápasy 31. 08. 2017, Redakce

Kladno smeteno čtyřmi góly v závěru

Poslední třetinou (4:0) rozhodla Verva zápas s Rytíři a s přípravou se tak rozloučila vítězně poměrem 5:1.

přát., 31.08.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
5 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Gula - Dietz, Doudera - Baránek, Pilař – Sklenička - Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček (C), Gerhát, M. Hořava ml. – Doležal, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský

  • Sestava hostů

    Kopřiva - P. Hořava, Matula, Kehar, Štindl, Štich, Ledňák - Kloz, Machač, Tůma, Strnad, Přikryl, Pekr, Svedlund, Kaut, Lorraine, Redlich, Kubík, Zikmund, Veber, Zelingr, Kružík. Připraven Cikánek. Trenéři M. Hořava st., Patera


Reportáž

K poslednímu utkání před startem Tipsport extraligy vyjel tým Vervy bez útočníka Matouška, který začal trénovat, ale po zranění ještě nebyl fit do zápasu. Rytíři naposledy porazili v úterý českobudějovický Motor 3:0 (góly: Kubík, Redlich, Lorraine, čisté konto gólmnan Cigánek) a také na severu Čech se v řídké mlze nad ledem (vzhledem k venkovnímu dešti a vlhku) rvali o dobrý výsledek.

Hlavně dvojice Lorraine – Svedlund byla nebezpečná, ale Petrásek jí pokaždé radost zkazil. Domácí aktivitu obstarával v prvních střídáních Nicholls. Už po 60 vteřinách hráli Verváci přesilovku (1. Strnad), žlutočerný Kanaďan pálil z pravého křídla, ale Kopřiva byl na místě. Nicholls pak sklidil potlesk za pěkné uvolnění.

V polovině třetiny se provinil Pilař a do šance si vyjel Tůma, pak už se žlutí bránili úspěšně. A chvíli po oslabení udeřili, přečíslení s Válkem završil Jurčík. Při Kautově trestu se objevil v úniku Machač, ale Petrásek jej vychytal. V závěru přesilovky měla tlak třetí Gerhátova formace, Hořava se povedeně uvolnil, ale branku pak minul. Skleničkovu střelu dorážel Doležal, ještě větší možnost měl Černý, z voleje zblízka našel Kopřivovu náruč. A s vypršením času inkasoval dvojitý trest Baránek.

Kladno z této přesilovky po přestávce udeřilo, Pekr vyrovnal do odkryté klece. Povzbuzení Rytíři trefili Lorrainem boční konstrukci a při trestech Hanzla a Kubáta hráli osm vteřin pět na tři. Ve 33. minutě diváci zklamaně vydechli, Jánský nezachytil kolmici po níž mohl jet sám. Pak hrozili Středočeši, Redlichs a Machač ale na pozorného Petráska nevyzráli. Ve 40. minutě utekl puk v šanci Nichollsovi.

Ve třetí části HCVL přidal a zápas až nečekaně snadno rozhodl. Vzadu ho jistil výborný Petrásek a zápas zlomil Kanaďan Nicholls ve 44. minutě. Jel zprava sám, Kopřiva mu šanci vyjetím zmařil, ale Josh se pohotově trefil od mantinelu, 2:1. Pak Kopřivu prostřelil Pilař a tři minuty na to Gula, 4:1.

Poslední slovo měl v předposlední minutě Jánský, prodral se v úniku ač tísněn i do zakončení. Druhou asistenci na tento gól zapsal brankář Petrásek. V poslední minutě ještě Vervě jeden gól nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Kladno nezanechalo špatný dojem, pokazilo si ho v závěru, možná byl pro něj výsledek až příliš krutý.

A teď už do Plzně a pak doma Liberec!