Zápasy 27. 08. 2017, Redakce

Mladíci vzdorovali Jukuritu

1. Jukurit, 2. Verva Litvínov, to je resumé večerního finále v Drážďanech.

Turnaj, 27.08.2017, Drážďany, GER
logo Jukurit (FIN)
logo HC VERVA Litvínov
Jukurit (FIN) HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rajaniemi - Pikkarainen, Jaatinen - Suhonen, Kokkonen - Auvinen, Piipponen - Leskinen, Hyvärinen - Roine, Asplund, Ritamäki - Tallberg, Koivisto, Budish - Vähätalo, Flinck, Pitulainen - Kalliola, Henritius, Lähde. Připraven Dufva

  • Sestava hostů

    Petrásek (30. - 35. Spěšný) - Kubát, Gula - Březák, Kokeš - Šesták, Strejček - Doležal, Válek, Jurčík - Dufek, Matai, Nejezchleb - M. Kučera, Šimeček, Stříbrný - Bárdoš, Jícha, Drašar. Trenéři Rulík, Stránský


Reportáž

Nikdy nebyl poslední a nikdy klání v Drážďanech nevyhrál – to platilo pro Litvínov před letošním turnajem v Sasku. A platí to i po něm. Po nedělní výhře se z prvenství raduje finský celek z Mikkelinu.

V avizované nejmladší sestavě v letošní přípravě nastoupil Litvínov k finále turnaje v Drážďanech. Několik hráčů zažilo dokonce premiéru, protože trenéři nechali většinu základního kádru odpočívat.

Verva s Petráskem v brance přesto začala dobře a už v 6. minutě se ujala vedení. Postarala se o to dnešní první formace. Účastník finské nejvyšší soutěže, který v semifinále zdolal domácí Drážďany 3:1, do přestávky otočil skóre na 2:1.

Po první pauze se mladíci HCVL stále dobře drželi a výsledek byl dlouho na vážkách. Pak se přece jen Jukurit dočkal pojistky náskoku.

V polovině zápasu střídali litvínovští brankáři, ale po inkasované brance se Petrásek do branky vrátil (kvůli závadě na výstroji svého mladšího kolegy).

Ve třetí části už se skóre nezměnilo. Vervě tedy patří na turnaji druhé místo, Jukurit se radoval z prvenství.

Přípravu uzavře Litvínov ve čtvrtek doma s Kladnem.

Fanshop