Zápasy 17. 08. 2017, Redakce

Boleslav oplatila porážku

Odveta úterního přípravného zápasu vyšla lépe domácí Boleslavi. Náskok si vypracovala už v gólově bohaté první třetině (4:2), v závěru ještě vítězství pátou brankou pojistila. Za Litvínov dvakrát uspěla první formace, Nicholls neproměnil trestné střílení.

přát., 17.08.2017, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    4:2, 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Maxwell – Knot, Hanzlík (C), Říha, Kotvan, Stříteský, Němeček, Kurka, Hrdinka – Lenc, Klepiš, Orsava – Pabiška, Knotek, Valský – Pacovský, Žejdl, Látal – Mrázek, Najman, Kousal. Připraven Růžička. Trenéři Augusta, Ujčík a Žabka

  • Sestava hostů

    Kantor – Dietz, Sørvik – Doudera, Kubát – Franc, Kokeš – Lukeš, Hübl (C), Jánský – Jurčík, Havlíček, Hořava – Doležal, Válek, Bečvář – Jícha, Gerhát, Nicholls. Připraven Havlík. Trenéři Rulík, Stránský


Reportáž

Trenéři Vervy poslali do hry nakonec čtyři mladíky, Douderu, potřetí France a Jíchu a podruhé Bečváře, pátý (junior Havlík) byl připraven na střídačce. Odpočívali Petrásek, Pilař, Gula, Sklenička, Baránek, Trávníček, Černý, Hanzl, zranění Matoušek, Matai, nemoc vyřadila před zápasem Nejezchleba.

Domácí trojice Němeček, Lenc, Musil dostala od kouče Jandače reprezentační pozvánku, první dva se ve čtvrteční sestavě Bruslařů objevili. Na rozdíl od úterý nastoupil také Klepiš a byl na ledě hodně znát.

Lépe začali hosté a Peter Jánský už ve 3. minutě po přečíslení s Viktorem Hüblem otevřel skóre, 0:1. Mužstvo to povzbudilo a další minuty patřily jemu. Domácím pomohl Nichollsovo vyloučení v 8. minutě. Sice je nevyužili, ale minutu po přesilovce Látal vyrovnal.

Tresty Kotvana a Pabišky se o 21 vteřin překrývaly, krátká přesilovka hostů pět na tři změnu skóre nepřinesla. Stejně tak Verva ubránila Kubátovo vyloučení, ale minutu po skončení oslabení přece domácí udeřili, Klepiš ze sóla obrátil skóre na 2:1.

Za 17 vteřin už bylo srovnáno! Lukešova koncovka stále platí, po akci celé první řady se dostal k puku před brankou a stihl krátkou kličku do bekhendu, 2:2. Závěr třetiny ale patřil Boleslavským, Kousal a 25 vteřin před přestávkou ještě Pabiška ze sóla zajistili svému týmu dvoubrankový náskok.

Po změně stran se Severočechům naskytla další přesilovka pět na tři (vyloučeni Kousal a Valský), tentokrát celou minutu dlouhá. Gólový efekt ale nepřinesla a nic nevykvetlo ani ze Stříteského trestu v polovině zápasu.

Koncovka se nedařila, Bruslařům se navíc rozchytal gólman Maxwell. Nevyzrál na něj ani Dietz z úniku hned po svém návratu na led z trestné lavice, kde odpykal dvouminutový trest. Ve 39. minutě ještě sudí viděli na ledě příliš mnoho hráčů HCVL. Góly z přesilovek však i nadále nepadaly.

V poslední třetině Litvínov přidal, snížit mohl aktivní Jánský a pak i Nicholls, který jel trestné střílení. Hra se zrychlila, jakoby si oba týmy chtěly připomenout střelecké dostihy z první třetiny. Domácí se dostali do přečíslení a z pátého gólu se pak radovali při Dietzově druhém trestu. První využitou přesilovku zápasu zařídil Žejdl. V závěru ještě Verva nepotrestala Najmanovo vyloučení, domácí už zápas kontrolovali.

(Foto: archiv)

Fanshop