Zápasy 01. 12. 2017, Redakce

Plzeň rozhodla v přesilovkách

Potřetí za sebou Litvínov venku prohrál, na ledě lídra tabulky dokázal Vandasem jen vyrovnat na 1:1. Pak inkasoval ještě čtyřikrát.

27. kolo, 01.12.2017, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    3:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – J. Kindl, Jones, Moravčík, Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – D. Kindl, Mertl, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Indrák – P. Straka, Kratěna, Chalupa – Schleiss, Preisinger, Hollweg. Připraven Hylák. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák, Špaček

  • Sestava hostů

    Soukup (32. Kantor) – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Hunkes, Pilař - Z. Sklenička - Černý, Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík. Trenéři Stránský, Šlégr


Reportáž

Stále bez Lukeše, bez ještě ne zcela doléčeného brankáře Petráska a také bez nemocného kouče Rulíka nastoupil Litvínov na horký plzeňský led. K premiéře ve žlutočerném dresu vyjel obránce Hunkes, v brance dostal poprvé od začátku šanci Jakub Soukup.

Hosté si prvních patnáct minut vedli dobře. Hunkes hned při prvním střídání zaútočil a ohrozil Svobodu, pak se sice Litvínov musel bránit (3. Válek), ale v oslabení měl velkou šanci Hübl! Byl sám před brankou, potom ještě dvakrát dorážel Černý. Škoda, že (proti Škodě) se tohle neujalo.

Sebevědomí domácích demonstroval chvíli na to průnikem Gulaš a pak Plzeň přesilovku přece jen využila: Indrák se protlačil před Soukupa a překonal ho, 1:0.

Verva nicméně pokračovala v aktivním výkonu. Černý byl v koncovce zblokován, ale pak vysunul Doudera do sóla od červené čáry Vandase a ten, ač faulován, vyrovnal na 1:1.

Hrálo se v tempu a záživně, hokej se líbil. Další šance HCVL zůstala pohříchu nevyužita a pak zápas zlomilo vyloučení Hübla za sekání a ani ne půlminutku na to Pilaře za podražení. Jeho hůl se dostala pod nůž brusle protihráče.

Z přesilovky pět na tři se dorážkou zblízka trefil Mertl a těsně po skončení následné klasické výhody ještě z mezikruží Kindl, 3:1. Dost smolnou dvacetiminutovku pro hosty ještě demonstrovala nevyužitá možnost v posledních vteřinách před přestávkou.

Po ní rychle zvýšil dorážkou Soukupem vyražené střely Straka na 4:1. Pak hrál Litvínov tři přesilovky (23., 29., 33.), ale až ta třetí byla dobrá. Ihnačákovi při ní zmařil šanci gólman. Mezitím se však znovu prosadila Škoda, Jones golfákem upravil na 5:1 a to přineslo střídání v brance žlutých.

Pavel Kantor se uvedl dobře a nejen ve zbytku třetiny neinkasoval, nakonec udržel čistý štít. Zneškodnil i Strakovu střelu ze dvou metrů ve 40. minutě při Hunkesově trestu.

Třetí třetinu začal Litvínov tlakem a střela Doudery zdálky skončila na břevně. Chvíli na to zvonila branková konstrukce za Svobodou znovu. Pak tři vyloučení v krátkém sledu po sobě: Jurčík inkasoval 12 minut, Hunkese sekl bolestivě do ruky Indrák a pak sudí viděli na ledě moc hráčů hostí.

Černý ve 47. minutě v oslabení znovu dokazoval, že mu zápasy se Západočechy sedí, škoda, že znovu chyběla lepší koncovka. Tři minuty na to Kantor elegantně vychytal Gulaše.

Sørvik v 57. minutě v poslední chvíli zblokoval střelu Stachovi a minutu na to získali hosté početní výhodu po vyhození puku do hlediště Svobodou. Korekce stavu se ale nedočkali. Čtrnáct vteřin před koncem ještě Pilař přepral Schleisse a inkasoval víc trestných minut kvůli předchozímu zákroku.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Gólově to možná tak vypadá, ale rozhodně to nebylo jednoduché utkání. V první třetině jsme udělali pár chyb v přesilovce a mohli jsme prohrávat. Bylo by to pak asi úplně jiné, měli jsme štěstí. Litvínov byl v první části rovnocenný soupeř. Jsme rádi za tři body, ale na začátku jsme měli velké štěstí. Rozhodla naše třetí branka, Nick Jones si dobře najel mezi kruhy. Je to paradoxní, obránci nedávali góly, měli jsme s nimi pohovor, a dnes se poprvé trefili Kindl i Jones. V určitých aspektech se však musíme zlepšit."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "První třetina od nás ještě snesla přísnější měřítko, vytvořili jsme si několik šancí, ze kterých jsme mohli skórovat. Bohužel jsme ale soupeři nabídli dost přesilovek, ve kterých je Plzeň silná. Hráči se nevyvarovali zbytečných faulů. Domácí dvakrát přesilovku využili. Třetí gól jsme dostali po špatné organizaci v pásmu, a to určilo ráz zbytku utkání. Momentálně nejsme v takové formě a pohodě, abychom byli schopni s tak silným soupeřem dotahovat. Ve druhé a třetí části už nás Plzeň přehrávala."

Fanshop