Zápasy 21. 11. 2017, Redakce, foto: J. Jindra

V Pardubicích bez bodu i gólu

Ani jednou nevyzrál Litvínov na pardubického brankáře Kacetla. Podruhé v sezóně Dynamu nevstřelil ani gól, přestože si tentokrát vypracoval spoustu šancí. Z východu Čech se tak musí vrátit s prázdnou.

24. kolo, 21.11.2017, Tipsport arena, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
5 0
  • Třetiny

    1:0, 3:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kacetl – Čáslava, Trončinský – Wishart, Cardwell – Mojžíš, Holland – Ščotka – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora – Perret, Tomášek, Treille – Beran, Dušek, J. Sýkora – Vondráček, Poulíček, M. Kaut. Připraven Růžička. Trenéři Holaň, Marek, Janecký

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař - Sklenička - Černý, Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Ve vítězné sestavě z utkání proti Jihlavě se Litvínov vydal na pardubický led. V prvním vzájemném utkání sezóny nepadl gól 65 minut, teď se čekalo jen do 13. minuty. Nicméně předtím i potom se toho na ledě dělo hodně zajímavého.

První zahrozil Perret a po něm Vondráček, ale pak byl nebezpečnější Litvínov. Odpověděli Jánský s Hüblem a naznačili, že první formace o sobě bude hodně dávat vědět. Po Matouškově ráně v 6. minutě si Kacetl vkleče raději sahal za betony, pak Černý a Hübl doráželi Gulovu střelu, chvíli na to se Vandas tlačil po chybě Pardubic před branku, pak přečíslení hostí uhasil Ščotka... Následně první řada pokračovala v tlaku a ohrožovala pozorného strážce pardubické klece, ale nic seneujalo. Matoušek ještě sestřelil tělem Trončinského.

Do možností žlutých se vešla na druhé straně jen Poulíčkova teč a bohužel pro hosty i gól po nešťastném odrazu kotouče. Chvíli byl povzbuzených hráčů Dynama plný led, ale pak už zase pokračovala v tlaku Verva. Matouškovu ránu dorážel Válek, Jurčík pálil zblízka z pravé strany a v 19. minutě Hübl vysunul Jánského, který se natlačil až před Kacetla, vyzrát na něj ale nedokázal.

Horší po první třetině vedl, chtělo by se říct, ale hraje se na góly. Rychlému hokeji svědčil fakt, že se ani jednou nevylučovalo.

To ve druhé části už vyloučení přišla a hned to první bylo pro další průběh utkání fatální. Ve stejném čase byli ve 22. minutě vyloučeni Gula za podražení a Ihnačák za sekání. Domácí takovou šancí na zvýšení náskoku nepohrdli a Marosz z levé strany prostřelil Petráska, 2:0. Při následném Mojžíšově trestu se natlačil před branku Nejezchleb a po něm ještě střílel Hanzl, ale zase jen vynikl gólman Dynama. Hanzl poté dostal 2+10 minut a přesilovku využil Beran, 3:0.

Litvínovští trenéři reagovali oddechovým časem, korigovat stav se ale jejich svěřencům ani potom nepovedlo. Naopak, Wishart upravil na 4:0. Prakticky bylo po zápase.

Po změně stran navíc brzy zvýšil dorážkou zblízka Tomášek. Litvínovskou smůlu dovršila Hanzlova rána do břevna (44.), i některé další neproměněné příležitosti. Hrál už se otevřený hokej, možnosti měli i červení, další góly už ale nepřišly.

Pardubice potvrdily zlepšenou formu, Litvínov se po předchozích úspěšných zápasech nedokázal prosadit v koncovce, i když jeho hráči na branku vypálili 40 ran. Pěkným momentem bylo gesto fair play Jiřího Guly, po němž sudí ve druhé třetině odvolali trest domácímu hráči.

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Marek: "Děkuji celému týmu za dnešní výkon. V první třetině předváděl Litvínov výbornou hru a není náhodou, že se takhle zvedl, má opravdu skvělou sérii. Nás podržel Ondra Kacetl, který předváděl neskutečné zákroky. Že se zápas po první třetině vyvíjel tímto směrem, je především jeho zásluha. Ve druhé třetině se utkání lámalo, zvedli jsme se v přesilovkách a podařilo se nám vstřelit šťastné góly. Pak už jsme si to pohlídali, hráli zodpovědně dozadu a nenechali se strhnout ke hře nahoru - dolů."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "První třetina nebyla z naší strany špatná, výrazně jsme Pardubice přestříleli, nicméně jsme dostali nešťastný gól. Chyběl nám důraz před brankou, protože Kacetl to, co viděl, chytil. Nepovedlo se nám ho rozhodit. Druhá třetina rozhodla o výsledku. Ráz určila oslabení tří proti pěti a čtyř proti pěti, protože od té doby nás to hodně psychicky poznamenalo a Pardubice byly lepší. Rychlý gól na 5:0 na začátku třetí třetiny už definitivně rozhodl a soupeř si konec pohlídal."