Zápasy 05. 11. 2017, Redakce

Před přestávkou už další body nepřibyly

Až závěrečná litvínovská power play rozhodovala utkání Vervy s Oceláři. Hosté v ní udrželi těsný náskok a odvezli si všechny tři body.

20. kolo, 05.11.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – L. Doudera, Gula – Baránek, Pilař – Dietz - Černý, Hübl, Jánský – Matoušek, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), Gerhát, Hanzl – Doležal, Šimeček, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Hrubec – Krajíček (C), M. Doudera – Adámek, Musil – Jank, Linhart – Chmielewski, M. Kovařčík, Mart. Růžička - Mikulík, Marcinko, Irgl - Dravecký – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, Rákos, Cienciala. Připraven Strmeň. Trenéři Varaďa a Zadina


Reportáž

Zápas byl soubojem o to, kdo si vylepší náladu pro reprezentační přestávku. Litvínov do něj nastoupil i se sedmým zadákem Dietzem.

Také šlo o duel bratří Douderů. Lépe začal pro toho staršího, třineckého Milana, jeho tým vyhrál po zásluze první třetinu. Byl v ní aktivnější i nebezpečnější. V 8. minutě nešťastně zasáhl holí v obličeji protihráče Trávníček a dostal zdvojený trest, Linhart musel na ošetření. Už první polovinu přesilovky Krajíček využil střelou zdálky, 0:1.

Proti méně častým pokusům domácích byl Hrubec pozorný. Odolal i v oslabení po nedovoleném bránění Trávníčka Musilem.

Po přestávce mohl brzy zvýšit po pěkném průniku Irgla a jeho křižné přihrávce Marcinko. Pak se provinil Jank, který krosčekoval Trávníčka, ale přesilovka se hráčům Vervy příliš nepovedla. I druhého gólu dosáhli hosté prakticky v početní výhodě, těsně po Jánského návratu do hry propálil Petráska Linhart.

Až dvojnásobná přesilovka (33. Irgl a po něm Marcinko) přinesla černožlutým kýžené snížení. Po obléhání Hrubcovy svatyně zavěsil zblízka z úhlu Hübl.

V závěru třetiny byl vyloučen Trávníček a 44 vteřin před koncem jeho trestu se provinil Rákos, takže se dohrávalo čtyři na čtyři

Ve 42. minutě Trávníček dorážel bekhendem po ledě, ale Hrubec byl na místě. Adámek inkasoval dvě minuty a necelou minutu po tom, co se vrátil, zapomenutý a osamocený Chmielewski po špatném střídání Severočechů z levé strany přidal třetí gól.

Vyloučení Mikulíka (50.) mohl zkrátit Hanzl, který trefil před Hrubcem skákavý puk, ale ne jeho klec. Tři minuty před koncem se znovu dostal k dorážce Trávníček, neuspěl a když byl chvíli na to vyloučen Černý (58. minuta), zdálo se rozhodnuto.

Ale nebylo! Právě v oslabení tečoval skvěle puk Gerhát a závěr byl pak dramatický. Litvínov dřel, útočil, v závěru odvolal gólmana, trenéři si vzali oddechový čas, ale vyrovnání už se HCVL nedočkal.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Začátek měl Třinec lepší pohyb, led jsme ale dnes nedali zadarmo, bylo to od nás urputnější než v pátek, přesto měl soupeř nějaké šance. Utkání vlastně rozhodly přesilovky, Třinec dvě využil. My sice jednu také, ale z té série přesilovek se nám skórovat nepodařilo. Po kontaktním gólu už nebylo dost času a prostoru na srovnání. Kluci zápas odmakali. Počítali jsme s tím, že Třinec po porážce v pátek bude chtít o to víc vyhrát, my bohužel nemáme nic. Šrámy? Asi nic mimořádného, Franta byl otřesen, ale pak i dal gól, tak to snad bude dobré."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa: "Za výsledek jsme velice rádi. Od 1. třetiny jsme měli lepší pohyb, hráli dobře zezadu a měli i dost šancí. Nakopl nás první gól, domácí utlumil, ale pak s utkáním hodně zamíchali. Povedlo se jim snížit po naší nedisciplinovanosti. Zkušeně jsme si vedení hlídali, pak se Litvínovu podařilo snížit na 2:3, ale závěr kluci odmakali. Výsledkem jsou tři body z těžkého zimáku, kde se moc nevyhrává."