Zápasy 03. 11. 2017, Redakce

Proti Zlínu bez bodu

Třígólové manko z prvních dvou třetin doháněl v závěru utkání Litvínov. Nastřelil třikrát tyč, snížil, ale Berani už výhru udrželi. Verva tak vyšla naprázdno poprvé po šesti zápasech.

19. (CT), 03.11.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
1 3
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Baránek, Pilař – Gerhát, Hübl, Jánský – Černý, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Jurčík, Vandas – Matoušek, Šimeček, Hořava. Připraveni Kantor a Dietz. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Kašík - Ferenc, Freibergs - Matějíček, Valenta - Petran, Žižka - Řezníček - Ondráček, Sedláček, Kubiš - Bukarts, Honejsek, Šťastný - Okál, Fořt, Veselý (C) - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Připraven Štůrala. Trenéři Svoboda a Hamrlík


Reportáž

Zranění Františka Lukeše v minulém zápase (na marodce byl také Nejezchleb) způsobilo přeskupení litvínovské sestavy. Do první řady povýšil Gerhát, do třetí Jurčík a ve čtvrté znovu naskočil Hořava.

Začátek byl opatrný, až přišla 4. minuta a Jurčík dostal zpětnou přihrávku zpoza branky, do níž se opřel z voleje, ale puk v síti neskončil. Hosté odpověděli Okálem (těsně vedle), domácí zase akcí Gerháta s Hüblem. Největší možnost měl Ihnačák: z dorážky mířil na odkrytou klec. Ani tahle střela ale skóre neotevřela.

Pak už se stav měnil, trefil se Honejsek. Okál se protlačil po křídle do koncovky a jeho tým získal první přesilovku (12. Kubát). Klíčová 18. minuta: Gerhát tečoval střelu do tyče a z protiútoku zvýšil na 0:2 Klhůfek.

Po změně stran se obrat nekonal, domácí se spíš trápili víc a víc. Baránek na útočné modré nastřelil Okála, ale jeho únik stačil v koncovce zneutralizovat natolik, že zakončení nebylo účinné. Hübl dostal přihrávku před branku, byl však tísněn a Kašík zachránil.

Další klíčový okamžik dopadl šťastně pro Berany: Jánský prošel až před gólmana, udělal mu kličku, ale při zakončení do prázdné klece byl faulován a trefil tyč...

První přesilovka černých (25. Petran) zůstala nevyužita, scházela častější střelba. Naopak Zlínští se vzápětí dostali do přečíslení a pak ještě zahrozily dvojice Fořt – Okál a Kubiš – Sedláček, ti po zachycené Petráskově rozehrávce.

Bukarts měl dost času a místa, aby přidal po polovině zápasu třetí gól. Litvínov byl pak jako opařený a musel se bránit. Nepomohly mu příliš ani dva Klhůfkovy tresty, Jánského rána z mezikruží se také neujala. Stejný hráč byl pak vyloučen a po něm i Petrásek, který padl pod nohy Matějíčkovi.

Hru ve třech Litvínov zvládl na konci druhé i na začátku třetí třetiny a mohl znovu začít myslet na zdramatizování zápasu. Hanzl bombou trefil Kašíka do ramene, Jánský pronikl před branku, byl atakován na hraně pravidel a skončil sám v síti.

Pak přišla série pěti zlínských vyloučení! Celkem 173 vteřin hráli domácí od 51. minuty pět na tři. Dočkali se až pět minut před koncem, kdy pálil úspěšně od modré čáry Kubát . Pokračující klasická výhoda ani následný Valentův trest v 57. minutě už další kýžený gól nepřinesly.

V 58. minutě se znovu puk odrazil od tyče a Kašík jej pak ve skrumáži udržel těsně před brankovou čarou. Poměr vyloučených 3:8 nakonec závěr zápasu upravil až na 7:8 plus Kubátův osobní trest po skončení zápasu.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Začali jsme zápas špatně. Vůbec nás dnes nezdobily ty atributy jako v minulých, bodově úspěšných zápasech: zarputilost, bojovnost, týmovost, jednoduchost, důraz před oběma brankami a samozřejmě i trocha toho štěstí. Zlepšenou hrou ve třetí třetině jsme si vybojovali fauly, ale tím, že dvě třetiny jsme hráli mizerně, jsme si nakonec asi nezasloužili víc. Nesmírně důležitý zápas dnes a škoda ztráty bodů. František Lukeš? Dnes absolvoval operaci zlomené lícní kosti, když budu velký optimista, bude chybět měsíc. Záleží, kdy bude moci začít trénovat (nebo případně hrát) s krytem obličeje."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Robert Svoboda: "Musím pochválit celý náš tým, že utkání zvládl, po tom posledním nepovedeném utkání doma s Jihlavou. Jsme rádi, že jsme zde získali všechny tři body. Víc jak půlku zápasu jsme byli aktivní, mohli proměnit i víc šancí. Třetí třetina se zkomplikovala zbytečnými vyloučeními, dali jsme tak domácím ještě šanci, kterou naštěstí nevyužili."

Fanshop