Zápasy 10. 09. 2017, Redakce

Petráskova první nula, Verva zakousla Tygry!

První litvínovské čisté konto Michaela Petráska a dvě proměněné přesilovky bylo základem k vítězství Litvínov nad Libercem (2:0)

2. kolo, 10.09.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Dietz, Sørvik – Kubát, Gula – Baránek, Pilař – Doudera – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček (C), Gerhát, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Will – Pyrochta, Ševc (C) - Plutnar, Šmíd - Jánošík, Derner - Mojžíš – Lakatoš, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Bulíř, Ordoš – J. Stránský, Jašek, Bartovič – Hrabík, Vantuch, Špaček. Připraven Stezka. Trenér Pešán


Reportáž

Ve stejné sestavě jako v Plzni nastoupil Litvínov v severočeském derby. Nabídlo hokej jak břitva a nenudilo, i když v první třetině gól nepadl.

Už v 1. minutě odjel ze souboje drže se za obličej Kanaďan Nicholls, ven šel ale jako první liberecký Jašek v 5. minutě. Willovi pomohl v ošemetné situaci v brankovišti Bartovič, Nicholls pak z levé strany našel jen připraveného brankáře.

Největší možnost Tygrů měl v polovině třetiny Jelínek – Petrásek jej zblízka vychytal. Baránek se ostře srazil se Stránským, rozhodně se v rukavičkách nehrálo... Znovu pak zasáhl výborně Petrásek proti Bakošově usměrnění.

Ve 14. minutě se výborně uvolnil Trávníček ve středním pásmu, bylo z toho přečíslení dva na jednoho a Hořavův volej – Will kryl. Kapitán Vervy byl poté napaden před brankou Šmídem, ven šli oba za hrubost.

Lakatoš si vyjel do šance a znovu nevyzrál na gólmana. Závěr druhé třetiny přinesl další vyloučení (zároveň Sorvik a Jelínek, kteří se utkali boxersky a zápasnicky krátce, ale tvrdě), a přesilovku Liberce (17. Jánský), bez gólového efektu.

Ve druhé části několika skvělými zákroky podržel svůj tým Petrásek a tak se Verva ujala vedení. Hrála pět přesilovek v řadě a tu druhou (30. Mojžíš) Jánským využila. Uvolnil jej Lukeš a Jánský zakončil blafákem do forhendu. Předtím Gerhátova teč Pilařovy střely orazítkovala tyč.

Domácí gólman se zaskvěl ve druhé polovině třetiny při šancích Jelínka z přečíslení, dvakrát Ordoše. Černí měli blízko ke gólu při Černého švihu a Doležalově střelách, po nichž ještě dorážel Jurčík.

V závěru se šňůra libereckých vyloučení natáhla na sedm. A hned první trest ve třetí části Litvínov využil (43. Bulíř), kombinaci dvou členů druhé formace zakončil kapitán Trávníček, 2:0.

Hosté se stále snažili o zteč a teď už hlavně o zdramatizování zápasu. Dočkali se také dvou přesilovek, ale na Petráska nevyzráli ani při power play.

Odhodlali se k ní už dvě a půl minuty před koncem, ale byli to spíš Krušnohorci, kteří mohli skórovat. Několikrát mířili na odkrytou klec. Nešť, 2:0 fanouškům bohatě stačilo... Verva hrála opravdu s vervou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Bylo to velice bojovné utkání. Soupeř měl hodně šancí, nás podržel gólman. Vše podpořila obětavá hra celého mužstva. Podařilo se nám proměnit dvě přesilové hry, i když jsme je nesehráli úplně ideálně a šlo by je celkově sehrát i lépe. Jsme rádi, že po nepovedeném utkání v Plzni jsme získali tři body a vyhráli, takový zápas jsme potřebovali."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: "Při našich mítincích jsme se hodně soustředili na to, abychom byli disciplinovaní, ale pak máme 28 minut v menších trestech a dva góly v oslabení... Takže výstup z těch mítinků je nula. Utkání jsme si prohráli tím, že jsme neproměňovali své vyložené šance a totální nedisciplinovaností z naší strany."