Zápasy 17. 03. 2017, Redakce

Hradec se dostal do vedení. V sobotu odveta!

Čtyři branky Hradce v nerovnovážném stavu hráčů na ledě rozhodly třetí čtvrtfinálovou bitvu mezi Vervou a Mountfieldem. Krušnohorci kontrovali pouze Lukešem, ale po zápase malomyslnosti nepropadli.

3.ČTF (ČT18:15), 17.03.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
1 4
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Sørvik – Pavlík, Gula – Sklenička, Pilař – 21. Frolo – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Petrásek

  • Sestava hostů

    Rybár – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Pavlas – Bednář, Kukumberg, Dej – Jarůšek, Džerinš, Picard – Köhler, Knotek, Šimánek – Nedvídek, Dragoun, Pavlík. Připraven Kacetl. Trenéři Sýkora, Hynek, T. Martinec


Reportáž

V sestavě Vervy se po 19 dnech objevil útočník Robin Hanzl a po porážce v Hradci trenéři také částečně změnili sestavu na dalších místech (Gerhát za Martynka, Reichel za Gerháta, Jurčík po Hanzlově návratu ve čtvrté formaci).

Před plným a natěšeným hledištěm začala Verva s chutí, ale soupeř zdatně sekundoval a měl první šanci. Litvínov pak zbrzdilo zdvojené vyloučení obránce Sørvika, který u mantinelu atakoval Kanaďana Picarda. Lukeš v oslabení nadzvedl žlutočerné tribuny, probil se až do zakončení, ale byl tísněn a už nestihl důrazněji zakončit.

V závěru přesilovky se Mountfieldu podařilo otevřít skóre, Kukumberg zamířil přesně. Džerinš se tři minuty na to řítil zprava na Januse, gólman HCVL vyrazil.

V 17. minutě dojel ideální puk podél mantinelu do jízdy Gerháta, ten se dostal ramenem před Dietze a byl pak zadržen (držen) nedovoleně. Přesilovku ale domácí nevyužili.

Ve druhé části musel ven Sklenička, Verváci oslabení zvládli a pak udeřili. Lukeš svým druhým gólem v sérii vyrovnal.

Následovala zlomová situace, Jarůšek fauloval Reichela a později se provinil ještě Gregorc, pět na tři 37 vteřin! Mezitím dalekonosná rána Černého orazítkovala tyč Rybárovy klece... Gól ale v přesilovce nepadl, hosté se dvojnásobné nevýhodě ubránili a naopak ve čtyřech se sami prosadili: Jarůšek jim vrátil vedení.

V polovině utkání přišel druhý dvojitý trest hráči ve žlutém, tentokrát se vysokou holí provinil Kubát. V konci přesilovky vyrovnal poměr sil na ledě zákrok Newtona. Kukumberg byl nastřelen ve svém obranném pásmu, díky tomu ujel a Janus měl znovu co dělat.

Marně se Verva snažila ve třetí části o vyrovnání. Ve 48. minutě tým zastavilo špatné střídání, trest šel odpykat Frolo. Přesilovku využil Picard a dal Hradeckým větší klid vedením 3:1. Minutu na to jel sám na Januse Bednář, litvínovský strážce se znovu vyznamenal.

Sedm minut před koncem Kubát zastavil nedovoleně Bednáře, stav se nepohnul. V 56. minutě Džerinš hákoval Kubáta, který si nedovolený zákrok vynutil úspěšným průnikem až před Rybára. Při power play po oddechovém času mohl Litvínov snížit Černým. Nepovedlo se a do prázdné klece MHK Knotkem pečetil výsledek. Na gól zapsal asistenci brankář Rybár.

"Stav 1:2? Hraje se do čtyř, takže to nic neznamená. Pořád není nic ztraceného. Zítra vyhrajeme, je to remíza a jede se odznovu," hodnotil zápas litvínovský útočník Jakub Černý, kterého jeho ztráta hodně mrzela. "Soupeř byl myslím nejhratelnější z těch tří zápasů, výhru jsme mu svým způsobem darovali."

Smutek z porážky musí do zítra přebolet, na programu je čtvrtý střet!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík byl tentokrát stručný: "Hradec to dnes odbránil a odbrejkoval, vyšlo mu to, blahopřejeme. Zítra pokračujeme v sérii."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Václav Sýkora: „Chtěli jsme navázat na výkon ze druhého utkání v Hradci. Připravovali jsme se hlavně na úvod zápasu, abychom ho zachytili, protože jsme čekali, že Verva do toho půjde hodně agresivně a bude napadat. Myslím, že se nám to podařilo. Další plus bylo, že jsme dali první gól. Vervě se podařilo vyrovnat, ale nám se dnes naštěstí lépe než v předchozích zápasech povedly přesilovky. A vlastně i zbývající dva góly jsme dali v nerovnovážném stavu, jeden důležitý v oslabení a další při hře soupeře bez brankáře. Vytvořili jsme si i dost dalších šancí, ale podstatné je, že jsme ten zápas zvládli a splnili to, co jsme si před ním řekli. Hráčům patří poděkování."

Fanshop