Zápasy 11. 08. 2016, Redakce, foto: Jan Čech

Ve Varech obrat domácích ve 3. třetině

První výjezd k zápasu v nové sezóně Vervě výhru nepřinesl. Rozhodly o tom čtyři branky domácích v závěrečné třetině, z hráčů v černém se trefil pouze Havlíček. Tým třikrát inkasoval v oslabení

přát., 11.08.2016, KV Arena, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Honzík – Sičák, Lisov, Harant, Dujsík, Dvořák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček – Rachůnek, Matuš, Stloukal, T. Rohan, Skuhravý, V. Tomeček, Vachovec, Kindl, Gorčík, Harkabus, Zadražil, Kohout. Připraven Závorka. Trenéři Tlačil, Antonik, Potajčuk

  • Sestava hostů

    Pinc - Pavlík, K. Černý - Sklenička, Pavlík - Kokeš, Gula - Šesták - Nejezchleb, Gerhát, J. Černý - Jurčík, M. Hanzl, J. Doležal - Stříbrný, Šimeček, T. Doležal - Válek, Havlíček, Havelka. Připraven Spěšný. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

V brance dostal podruhé za sebou šanci Marek Pinc, kterému kryl záda 20-letý Patrik Spěšný. Příležitost dostali hlavně hráči širšího kádru, řada dalších odpočívala (Janus, Kubát, Hübl, Lukeš, R. Hanzl, Trávníček, Martynek, Hořava). Pro zranění nenastoupil Frolo a kvůli reprezentačním povinnostem Sørvik.

Domácí postavili do klece Honzíka a ten byl v prvních minutách zaměstnanějším mužem. Za Vary odpověděl Lisov, hosté zase mohli otevřít skóre po Honzíkově chybě v rozehrávce.

Hned první vyloučení soupeře Verva potrestala, po Gulově střele se prosadil Havlíček. V závěru třetiny se Energii naskytla krátká dvojnásobná výhoda, když k Doležalovi přisedl Gula, ale Litvínov se ubránil.

A povedlo se mu to i při pětiminutovém Skleničkově trestu za úder hlavou. Pak zahřívali trestnou lavici zase domácí, dlouhé oslabení zkrátil hostům faulem Dvořák a po něm se provinili ještě Dujsík a Rachůnek. Verva však náskok nezvýšila. V závěru třetiny ubránila oslabení po nedovoleném zákroku Pavelky.

V polovině třetího dějství nastartoval obrat Západočechů v zápase Vachovec při přesilovce. Vyloučení Pavlíka poté potrestal T. Dvořák (2:1) a 18 vteřin na to skóroval ještě Rachůnek. 51. minuta duel rozhodla.

Na obratu skóre se spolupodílelo od 38. minuty pět vyloučení hostů v řadě. To poslední pak využil Tomeček na začátku 60. minuty.

Výsledkově si spravit chuť mohou hráči HCVL příští týden, kdy v úterý hostí doma Slavii a ve čtvrtek Chomutov.

Fanshop