Zápasy 04. 08. 2016, Redakce

Černý rozhodl nájezdy, dvakrát se trefil Šimeček

Verva má první skalp v nové sezóně, otočila zápas s Plzní a po samostatných nájezdech zvítězila před více než tisícovkou diváků 3:2. Dvakrát se trefil Jaroslav Šimeček, nájezdové drama rozhodl v šesté sérii Jakub Černý

přát., 04.08.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek - Sørvik, Sklenička - Frolo, K. Černý - Kokeš, Gula - Šesták - Martynek, Gerhát, J. Černý "C" - Stříbrný, Havlíček, T. Doležal - Šimeček, M. Hanzl, Havelka - Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Janus. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Machovský - Špaček, Čerešňák - D. Sklenička, Moravčík - Slavík, Holý - Kubalík, Stach, Indrák - Lev, Kodýtek, Yelow Horn - Krliš, přikryl, Suchý - Váchal, Beneš, Tulačka. Připraven Polívka. Trenéři Mich. Straka a Čihák


Reportáž

Šanci v černožlutém dresu dostali na bílém ledě ještě bez reklam prakticky všichni hráči širšího kádru, naopak odpočívali Hübl, Lukeš, Trávníček, R. Hanzl, Kubát, Pavlík, Pavelka a po nemoci Nejezchleb.

Do litvínovské branky se postavil Michael Petrásek a před zaplněným hledištěm se činil. Škodováci byli v první třetině aktivnější, ale lehce ji mohli prohrát.

První ohrozili branku soupeře Martynek na jedné a Krliš na druhé straně. Trestnou lavici zahřál první hostující Špaček, který podrazil Stříbrného. Domácí hráči Machovského ve výhodě vážněji neohrozili, naopak po návratu provinilce do hry jel sám na Petráska Stach. Gólman jeho střelu vyrazil.

Gula u vlastní branky srazil Kodýtka a v přesilovce Západočechů Petrásek vychytal faulovaného. Litvínov šel do vedení v oslabení! Povedenou akci předvedli Kokeš, Martin Hanzl a blafákem zakončující Šimeček, 1:0.

Ve 14. minutě se uvolnil Jakub Černý, Machovský mu radost zkazil. Tři minuty na to nastřelil Hanzl tyč, skóre se mohlo výrazněji posunout na stranu HCVL. Plzeňané se dočkali při vyloučení Jakuba Černého. Petrásek nejprve efektně vychytal Kubalíka, ale proti Stachově dorážce U TYČE o něco později už se přemístit nestihl.

Po změně stran se hrálo půldruhé minuty čtyři na čtyři, k Davidu Skleničkovi přisedl Jakub Černý. Tlak hostí domácí ustáli, protože Kodýtkovi zkazil radost ochránce severočeské svatyně. Ve 29. minutě se mohla prosadit z přečíslení první litvínovská řada, ale Černý zakončoval po Martynkově přihrávce už hodně z úhlu.

Machovský v polovině zápasu vyhodil puk do hlediště, v přesilovce Válek promáchl puk v šanci. Zámek Škody následně vedl ke gólu Indráka, 1:2. Odpovědět mohl Tomáš Doležal. Verva přežila Gulův trest a ve 39. minutě z akce dva na jednoho neprošla domácím Havlíčkova finální přihrávka do koncovky.

Ve třetí části šli ven nejprve Špaček a Gula. Hosté v přesilovce Vervu zle svírali, ale ani po vyšachování její obrany skórovat nedokázali. Verva zase nevyužila Přikrylův trest, ale krátce na to se na pravém křídle uvolnil Šimeček a nádherně zavěsil, 2:2.

V posledních vteřinách 60. minuty ještě Litvínov uhasil plzeňský brejk a ihned poté následovaly samostatné nájezdy.

Hned v první sérii uspěla čerstvá plzeňská akvizice Stach, po Forsbergově blafáku se puk dokutálel za čáru. Ve třetí sérii srovnal Havlíček a v páté na Kubalíkovu trefu odpověděl Válek. Mezi betony pak prostřelil Machovského Jakub Černý a rozhodl, 3:2.

Fanshop