Zápasy 15. 01. 2017, Redakce

Pardubice zachránily bod, Litvínov urval druhý

Když hraje doma čtvrtý s třináctým a vede 4:2 ve třetí třetině, nemusí být ještě rozhodnuto. Přesvědčil se o tom Litvínov v utkání s Pardubicemi. Verva nakonec díky Gulovi a Lukešovi vyhrála alespoň prodloužení. Lukeš zaznamenal 4 body (2+2).

39. kolo, 15.01.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
5p 4
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:3 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Frolo, Pavlík – Sklenička, Pilař - Gerhát, V. Hübl, Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý – Hořava, Havlíček, Trávníček – Dufek, Reichel, Válek. Připraveni Pinc a K. Černý. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Růžička – Havlík, Schaus - Nedbal, Čáslava - Ščotka, Bokroš - Leduc – Hubáček, Redenbach, Zadina – Rolinek, Nahodil, Beran – Bárta, T. Kaut, M. Kaut – Panna, Starý, Mallet. Připraven J. Hübl a Zajíc. Trenéři V. Martinec, Rohlík a Mikeska


Reportáž

Verva stále bez zraněných obránců Pavelky, Sørvika a útočníků R. Hanzla, Martynka a Nejezchleba byla v první třetině nebezpečnější a zaslouženě ji vyhrála. Rozpoložení a "pohodu" hostů tak trochu symbolicky demonstrovali už v 1. minutě náhodnou srážkou tvrdou jako s beranem Nahodil a Beran.

Pilař ve 2. minutě trefil od modré čáry boční konstrukci branky, pak začal tlak Vervy narůstat a vyústil ve vyloženou šanci Válka, kterého zpoza branky našel Gerhát – Růžička zachránil.

Mallet první oslabil svůj tým, žlutí se usadili v pásmu, ale soupeř se ubránil. Když už to vypadalo, že se hra uklidnila a že si Dynamo ponese do kabiny povzbuzující nerozhodný výsledek, překvapil Růžičku z úhlu Pavlík svým premiérovým gólem v sezóně, 1:0.

Vzápětí měl na holi pojistku Jurčík, jel zprava sám na Růžičku! Mířil na vzdálenější tyč, ale těsně minul.

Každý referát popisuje hlavně šance a ve druhé třetině jich byla spousta. Hlavně na straně Litvínovských. Hned po změně stran se řítil na Růžičku zleva Hanzl, ale tísněn blafák nezakončil. Černého dorážku zastavil skvěle betonem gólman, Havlíček s Hořavou jeli dva na jednoho, Reichel sám před brankou klec netrefil a stejně se vedlo Pilařovi...

Dynamo bliklo jednou, za to pořádně – puk ve 25. minutě orazítkoval břevno! Pak už přesně z dalšího nájezdu zacílil na druhé straně Jurčík, 2:0. Vzápětí byl v šanci Hořava, domácí toužili zápas rozhodnout, ale za jedinou, 32. minutu, to mohlo být 2:2! Zčistajasna přistál puk u Redenbacha, který trefil mezi Janusovy betony, 2:1. Hned na to brejk Východočechů dva na jednoho, vyznamenal se ale Janus.

Pak do toho zase šlápli domácí, Černý a Jurčík ještě neuspěli, ale z trvajícího tlaku zakončil podruhé Jurčík, 3:1. Vyloučení Skleničky v závěru třetiny se přelilo do třetí části.

A Dynamo je využilo, Schaus nepohrdl nepřesností v domácí obraně a hosté ožili. Lukeš vrátil Vervě dvougólový náskok pohotovou dorážkou Hüblovy střely do tyče, ale za tři minuty Zadina znovu poslal Rohlíkovy svěřence do hry, 4:3.

To už bylo Dynama plné kluziště, něco zachránil Janus, ale pak Rolinek ve skrumáži přece jen dotlačil puk počtvrté do sítě, 4:4.

Vervě se naskytla šance rozhodnout utkání ještě v přesilovce v samém závěru normální hrací doby, pálila několikrát na Růžičku, ale muselo se prodlužovat.

Po Gulově forčekingu rozhodl v nastaveném čase Lukeš. "Střela mi sjela, chtěl jsem nahoru, zaplaťpámbu za to..."

Střelec zápasu Ondřej Jurčík: "Dva body málo? Jsou zlaté, ale měly být tři... Jsem samozřejmě za ty své góly rád, v extralize jsem dal dva v jednom zápase poprvé. Doufám, že se na pěti gólech nezastavím."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Měli jsme hodně šancí na to, aby jsme dnes zápas vyhráli, neměli jsme na to ale produktivitu. Brankář soupeře chytal výborně, k tomu obětavá hra Pardubic a když se to sečetlo, tak jsme nedokázali dát branky. Přesto, že jsme dvakrát v zápase vedli o dva góly, kdyby jsme do toho šlapali úplně nadoraz, tak jsme vyhráli za tři body. Bohužel tam byl herní výpadek, Pardubice jsme vrátili do hry a skončilo to prodloužením. Jsem rád, že jsme ho zvládli a vyhráli, ale myslím si, že jsme dnes měli na to vyhrát za tři body. Doufám, že se z toho poučíme a v dalších domácích utkáních si to pohlídáme."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Rohlík: "I když zápas vypadal ztraceně, tak kluci makali, bojovali a dokázali srovnat nepříznivý stav pro nás. V prodloužení jsme dostali branku a to rozhodlo o vítězství Litvínova. Děkuji hráčům za to, jak k utkání přistoupili, jak makali. To je asi všechno"

Fanshop