Zápasy 06. 01. 2017, Redakce, foto: M. Podpera

Plzeň rozhodla v závěru

Dvě branky Jakuba Černého nestačily na soupeře, plzeňský Kubalík se trefil třikrát a sám otočil stav z 1:2 na 4:2.

36. kolo, 06.01.2017, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Z. Sklenička, Gula – K. Černý, Pilař – Kokeš, Pavlík – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý – Hořava, Havlíček, Trávníček – Babintsev, Válek, Mical. Připraveni Pinc a Strejček. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Machovský – Němeček, Kadlec, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička – Kubalík, Kratěna, Svoboda – Stach, Preisinger, Indrák – Lev, Kracík, Hrnka – Vondráček, Koreis, Kodýtek. Připraven Sochůrek. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák


Reportáž

V Plzni poprvé v této extraligové sezóně nastoupili za Vervu Havlíček a Mical z Mostu, do branky se znovu postavil Petrásek, Janus ještě není fit. Jen z hráčů, kteří odehráli většinu zápasů, chybělo trenérům šest hokejistů (Janus, Pavelka, Sørvik, Kubát, R. Hanzl, Reichel).

Není divu, že tým začal s důrazem na obranu. Plzeň byla aktivnější, ale v první desetiminutovce ji defenzíva hostí k ničemu vážnějšímu nepustila, krom několika nebezpečných nahození od modré čáry. Hned první vyloučení (11. Kokeš) ale Litvínov zaplatil, u brankoviště se nejlépe zorientoval zkušený Kratěna a zpoza brankové čáry dostal puk odrazem o Petráska do sítě, 1:0. Do konce přesilovky chyběly jen čtyři vteřiny.

Odpovědět zkoušel po brejku a přečíslení Mical a povedlo se to Jakubovi Černému. Po práci Jurčíka a M. Hanzla za brankou se u tyče prosadil, našel mezeru a srovnal na 1:1.

Vyloučení Němečka mohl zanedlouho potrestat Pilař, ale vzápětí poslali sudí ven i Lukeše a třetina se tak dohrávala čtyři na čtyři.

Ta druhá mohla začít šťastně pro domácí, Indrák jel po chybě v litvínovské rozehrávce prakticky sám na branku, ale Petrásek jej vychytal. Ve 24. minutě se Škoda dostala do přečíslení, Kratěnova přihrávka však nikoho nenašla. Minutu na to vznikla před Petráskem trma-vrma, gólman skvěle zlikvidoval dorážku Lva, který to pak přehnal s důrazem a musel ven. Domácí fanoušci to těžce nesli a uchýlili se k vulgárnostem na adresu rozhodčích.

Pilař mohl z mezikruží otočit stav, to ještě bílí přečkali, ale ne už chybu Preisingera. Černý jeho puk zachytil a bombou vymetl Machovskému vzdálenější šibenici. Západočeši přidali a o pět minut později se dočkali zásluhou Kubalíka zblízka, 2:2.

Agilní Černý hned odpověděl průnikem, ale pak všechno na několik minut utichlo, protože souboj Jurčíka s protihráčem nevydrželo tvrzené sklo u střídačky Vervy. Po jeho náhradě stálo při černých štěstí po individuální akci nejlepšího střelce soutěže Kubalíka, Petrásek jeho střelu ztlumil a z brankoviště ji odpálil všudybyl J. Černý. Svoboda v šanci ještě přihrával a Pilařovo vyloučení Litvínov ubránil. I druhou třetinu si tak mohli hosté odškrtnout s trvající nadějí.

Tu jim do značné míry vzala už 15. vteřina po změně stran, Kubalík dostal přihrávku za obranu a nájezd proměnil. Vervě pak po střele Hrnky pomohla tyč a nevyužila přesilovku při Stachově vyloučení (46.).

Pak se ale zvedla a usilovala o vyrovnání, komplikací byl Pilařův trest v 54. minutě. Indiáni si body, životadárné pro play off, vyrvat nenechali. V 59. minutě ujeli domácí v přečíslení a Kubalík dal zápasu razítko.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Jiří Hanzlík: "Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Litvínov umí proměnit šance, respektive potrestat chyby. My jsme jich moc neudělali, ale oni potrestali i to málo, co jsme udělali špatně. Díky tomu drželi dlouho krok, ale výhru jsme si nakonec zasloužili."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Plzeň byla lepším týmem. Mohli jsme být rádi, že jsme se dvě třetiny drželi. Ve třetí části rozhodly dvě brejkové situace o tom, že jsme prohráli. Domácí si výhru zasloužili, byli lepším týmem."

Fanshop