Zápasy 22. 12. 2016, Redakce, foto: bkboleslav.cz

Šest gólů a šedesátka bodů v Boleslavi!

Čtyřikrát Litvínov v Boleslavi odskočil soupeři o tři góly a počtvrté už domácí nesnížili. Rekordní střelecký účet sezóny – šest vstřelených branek! A tři tyčky k tomu. Překročená šedesátibodová hranice už ve 32. zápase sezóny, Vánoce budou veselé! (Na archivním snímku v Boleslavi kapitán Michal Trávníček)

31. kolo, 22.12.2016, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 6
  • Třetiny

    0:3, 2:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Lukáš (4. Halász) – Voráček, Štich - Hanzlík, Stříteský - Trončinský, Holub - Kučný – Lenc, Musil, Pospíšil – Látal, Urban, Klepiš – Orsava, Vampola, Žejdl – Pabiška, Jonák, Fronk. Připraven Kurka. Trenéři Výborný a Žabka

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Sørvik - Pavlík, Pilař – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Hořava – Jánský, Šimeček, Trávníček – Strnad, Válek, Jurčík. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Marodku útočníků tentokrát pomohl spolu se Strnadem zaplnit další hráč z Kladna na střídavé starty, Peter Jánský. Pro lehčí zranění chyběl poprvé v sezóně obránce Pavelka, do druhé formace naskočil k Hanzlům Hořava.

Litvínov začal výborně. Po 26 vteřinách fauloval Musil v útočném pásmu Lukeše a Pilař zahřál Lukáše. Plný sektor fanoušků hostí pak sledoval šanci domácích z brejku, ale pak dva góly svých během 27 vteřin: Strnad uvolnil rozjetého Jurčíka, který úspěšně zakončil bekhendem a pak na boleslavského gólmana vyzrál i jeho skorojmenovec, po buly bombou z voleje.

Trenér Výborný si vzal oddechový čas, jednak to jeho tým potřeboval a také už přichystal změnu v brance, poprvé si zachytal ex-litvínovský Halász, aniž si jeho předchůdce připsal zásah. To vše za necelé první čtyři minuty…

Zajímavé situace ale byly k vidění i dál. Při Kubátově trestu lapil Janus Klepišovu bombu a vyřešil i Urbanovu šanci. Boleslavský obr byl vzápětí vyloučen poté, co Hořava uvolnil Kubáta, který byl v šanci podražen. Právě on v přesilovce mohl zvýšit po Hüblově přihrávce, a vzápětí znovu – rána byla tentokrát zblokována.

Dlouho se v pěti nehrálo, Pilař nastřelil na modré protihráče a pak jej podle sudích bránil nedovoleně. Než se vrátil do hry, znovu fauloval Urban. Ve 14. minutě obrovská šance R. Hanzla s Hořavou, ale přihrávka šla trochu na paty a Hořava musel zakončovat bekhendem. Pak vypálil Pilař, ztlumený puk se šoural do opuštěné branky, ale zastavil se o tyč. O dorážku se snažil Hořava, kterého napadl Kučný a ven šli oba. V přesilovce Boleslav a jejího nového gólmana štěstí opustil, prostřelil jej zpoza obránce Hübl, 0:3! Diváci vydrželi fandit svým i přes nepříznivý vývoj, až do kabin přece jen vyprovázel hráče Bruslařského klubu pískot.

Po změně stran a Skleničkově pokusu od modré čáry zvonila branková konstrukce. Žejdl pak vrazil na mantinel Trávníčka a mohl být rád, že dostal jen dvě minuty. Ve 25. minutě se poprvé připomněl Jánský, volejem z mezikruží, a znovu tyč! Odpověděl Orsava, zaskvěl se Janus.

Ve 29. minutě nešťastně zasáhl protihráče holí v obličeji Pavlík a musel ven, ale i tohle oslabení Verva zvládla dobře. V závěru přesilovky se divákům nelíbil zákrok Kubáta na Vampolu, vyloučen byl (přísně) až chvíli na to Pilař. Průnik Musila ještě brankou neskončil, jeho střela ze záporného úhlu o Janusovu výstroj už ano, 1:3.

Hned na to první šarvátka více hráčů najednou, ale uklidnila se. A pak radost černých: střelu volného Hübla Halász jen ztlumil a puk u tyčky pohotově dorazil Lukeš, 1:4. Jenže to už proti Vervě stáli jiní domácí, hned na to projel Orsava obranou soupeře a znovu snížil na rozdíl dvou branek, 2:4.

Třetí část začal Litvínov o poznání lépe, než končil tu předchozí a už ve 42. minutě to přetavil v gól Válek! Uvolnil jej Jánský a do sítě prošel znovu brankářem tečovaný puk. Vzápětí skončila v Gulově obličeji Lencova hůl, škoda, že se nepovedlo dalším gólem zápas rozhodnout. Ve 46. minutě se nevyhnul brankáři Halászovi mimo jeho brankoviště Šimeček, ale Voráček se jej za nevinný atak snažil trochu nesmyslně potrestat a musel ven také.

Snížil Musil, podruhé překvapil Januse střelou zpoza brankové čáry, 3:5. Ale Janus měl řadu jiných výborných zákroků. Po brance zase měli Středočeši o co hrát. V 52. minutě měl po chybě Šticha možnost R. Hanzl, ale jeho chvíle s bratrem měla teprve přijít.

U zlomových momentů byl pak obránce Sørvik. Nejprve po bully trefil od modré tyč a poté byl vyloučen. Litvínov se ale ubránil a to rozhodlo. Definitivu přinesl bekhend Martina Hanzla. V poslední minutě ještě rozhodčí vyloučili Hübla a 20 vteřin na to i Trávníčka, takže Bruslaři končili utkání krátkou (neúspěšnou) přesilovkou pět na tři.

Skvělé výsledkové završení předvánočního extraligového pořadu Vervy! Domácí nesložili zbraně za žádného stavu, ale zejména v defenzívě jejich výkon na body nestačil.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Boris Žabka: "V zápase se střídaly lepší momenty s horšími. Dostali jsme nějaké nešťastné góly, některé byly po našich chybách, kterých jsme se chtěli vyvarovat. Dokázali jsme se nastartovat až za zdánlivě rozhodnutého stavu. To je momentální problém, který se snažíme vyřešit, abychom byli schopní hrát takto od začátku. Musíme se odrazit od závěru zápasu, kdy jsme si vytvářeli šance. Na jedné straně jsme dostali nešťastné góly, na druhé straně jsme také šťastné góly dali."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Do zápasu jsme vstoupili dobře, hned v začátku jsme dali branky a to nám pomohlo. První třetinu jsme vyhráli 3:0, to byl klíč k úspěchu. Od druhé třetiny se zápas vyrovnal, Boleslav měla tlak a dobré přesilovky. My jsme vždycky potřebovali odskočit do stavu, za kterého bychom měli větší šanci to uhrát. To se nám povedlo a to rozhodlo. Ale dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej. My jsme měli nebývalou produktivitu."

Fanshop