Zápasy 02. 12. 2016, Redakce, foto: hcpce.cz

Padesátka pokořena! Tři body i z Pardubic, drama v závěru

Celý zápas Litvínov vedl, kontroloval hru a nakonec - po dramatickém závěru - zaslouženě vyhrál 3:2. Získal tak už 52 bodů.

26. kolo, 02.12.2016, Tipsport arena, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kacetl – Schaus, Ščotka, Nedbal, Ovčačík, Leduc, Bokroš, Havlík – P. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Klimenta, Nahodil, M. Kaut – Panna, Redenbach, Mallet – Poulíček, T. Kaut, Zadina. Připraveni M. Růžička a Beran. Trenéři V. Martinec, Rohlík, Mikeska, Beran

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

S jednou změnou v sestavě – Stříbrného ve čtvrté formaci nahradil uzdravený Jiří Doležal – vyrukoval Litvínov na Pardubice. Zápas začal minutou ticha k uctění památky bývalého pardubického hráče a trenéra Floriána Střídy.

Do branky domácích, kterým chyběli kapitán Rolinek a také Čáslava, se znovu postavil z Hradce hostující Kacetl a byl nejzaměstnanějším mužem první třetiny. Litvínov byl přesnější, klidnější, nebezpečnější. Už ve 2. minutě hledal Hořava vzduchem Reichela před brankou. Odpověděl sice ostrou ranou z několika metrů Poulíček (Janus kryl), ale pak se blýskalo hlavně na druhé straně. Hübl nabil Lukešovi, Martina Hanzla uvolnil bratr, gólman byl v obou případech na místě.

Až v 6. minutě za brankou snad až příliš prudce přihrál Nedbalovi a ten puk odražený od mantinelu nezpracoval. Naopak – usměrnil jej před branku, kde se po Reichelově zásahu posunul po čáře k Hořavovi, který ho došťouchl do sítě, 0:1.

Dvě minuty na to první vyloučení, Pavelka přidržel protihráče. Chvíli na to se zdálo, že zasáhla hůl v obličeji Sørvika. Na holích Dynama seděla nervozita, která jim toho v přesilovce nedovolila mnoho předvést. Ve 13. minutě točili soupeře Hanzlové s Černým a mnoho nechybělo, stejně jako po krásném vysunutí Lukeše Sørvikem. Následně se provinil Sýkora. V početní výhodě pálil od modré Gula, pak mu pěkně nabil zpoza branky Hübl, ale Kacetl držel svůj tým.

Druhá část byla pro Vervu nešťastná, nakonec alespoň se šťastným koncem.

Tým dál kontroloval hru, i když domácí postupem času přece jen zlepšili svou hru a bruslení. Ve 22. minutě šel ven Klimenta, gólovou možnost ale mělo až po ubránění nevýhody Dynamo, Kautovu přihrávku v přečíslení dva na jednoho zmařil přizvednutím puku Gula. Dvakrát zahrozil ve 26. minutě Lukeš – nejprve pěknou individuální akcí a pak střelou z mezikruží po buly. Ne a ne se něco ujmout...

Bíločervení odpověděli bekhendem Sýkory, Janus byl pozorný. V závěru třetiny přišla tři vyloučení. Při Poulíčkově předvedli Severočeši utěšenou a rychlou akci po ose Gula – M. Hanzl a - do odkryté branky zakončující Černý, Kacetl však přesun k opačné tyči stihl. Pak sudí poslali ven brzy po sobě Černého a Trávníčka. Kapitán Vervy ihned ukazoval, že protihráče zasáhl ramenem, v čemž mu dával za pravdu i záznam, ale rozhodčí posuzovali zákrok v reálu a rozhodli se vyloučit. Už při hře pět na tři Sýkora z voleje skóroval, ale po uplynutí drahně času se ukázalo, že – po uplynutí času... Tedy 40:00.

V poslední části padly čtyři branky! Nejprve se zdálo, že Litvínov bude za nenavýšení svého vedení pykat. Sice výborně ubránil zbylé, minutové oslabení tři na pět, ale pak Pavelkova rozehrávka za vlastní brankou trefila Kauta a od něj se puk dostal ke zcela volnému Klimentovi, 1:1.

V první třetině zasáhl bolestivě kotouč do nohy Gerháta, ve třetí Trávníčka - oba ale ve hře pokračovali. V polovině třetiny fauloval Redenbach Sørvika a gól mohl následně padnout na obou stranách. Panna vystihl Sørvikovu rozehrávku a jel v oslabení sám na Januse! Nepřelstil ho. Vzápětí Martin Hanzl přihrál před branku bratrovi a Litvínov znovu vedl, 1:2! V 57. minutě přečíslení černých tři na dva, Sørvik zakončoval a Kacetl vyrazil.

Drama posledních tří minut.

-3:04: time out Dynama. Litvínov dobře brání.

-2:07: hra bez brankáře. Lukeš nezištně přihrává Hüblovi, ale jeho střela na prázdnou klec se neujme.

-1:25: Lukeš napodruhé už střílí a ještě z vlastní poloviny kluziště trefuje bekhendovým obloukem klec, 1:3!

-1:05: Robin Hanzl v útočném pásmu fauluje a domácí znovu odvolávají gólmana. Možná tečovaný puk končí 12 vteřin před koncem u tyče v síti, 2:3.

-0:07: Pardubice se dostávají na buly do útočného pásma poté, co rozhodčí ještě o vteřinu posunou čas. Ale ke střele se už po vhazování nedostanou...

Trochu bláznivé, ale zajímavé utkání přináší HCVL další bodový import. A to ještě hodně pochytal nejlepší hráč Východočechů, brankář Kacetl. Svou třídu držel také Jaro Janus. Výborně!

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Pavel Rohlík: "S kolegy trenéry nechápeme naši první třetinu, která byla absolutně špatná. Možná dvě tři střídání byla dobrá, ale pak jsme vypadli z role a nechápali proč. Po bouřce v kabině se to ve druhé třetině trochu zvedlo a ve třetí třetině jsme dokázali vyrovnat. Tak, jako jsme hráli posledních šest minut po druhém gólu soupeře, jsme chtěli hrát celý zápas. Málo jsme stříleli, soupeř nás po dvě třetiny přestřílel. Chceme střílet ze všech pozic jako Litvínov, ale v nebezpečných situacích si ještě přihráváme. Zápas jsme si prohráli v první třetině, kdy jsme měli být mnohem aktivnější."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Neodehráli jsme vůbec špatně dvě třetiny, jen nás mrzelo, že jsme nedali víc gólů. Věděli jsme, že zápas je tak pořád otevřený, což se ve třetí třetině potvrdilo. Hra se srovnala a Pardubice daly gól na 1:1. Naštěstí jsme zase dokázali odskočit a ubojovali to až do konce, za což jsme rádi."

Fanshop