Zápasy 25. 11. 2016, Redakce

V Praze Litvínov neskóroval

V O2 aréně se hrálo před pěknou návštěvou téměř čtyřicet minut nerozhodně a bez branek. Zápas zlomil gól Sparty do šatny ve druhé třetině.

24. kolo, 25.11.2016, O2 arena, Praha
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pöpperle – Mikuš, Piskáček, Kalina, Švrček, Nedomlel, Čajkovský – J. Hlinka, P. Vrána, Klimek – Kudrna, Cingel, Uher – Kumstát, Pech, Forman – Martin Procházka, Černoch, Safin. Připraveni Novotný, Gernát, Barinka. Trenéři Kalous, Moták, Veber

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Kokeš – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Gerhát. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Do hlavního města přijela Verva ve stejné sestavě, v jaké porazila pět dní předtím Plzeň. Sparta postavila do branky Pöpperleho, mladík Škarek se k zápasu ani nesvlékal, stáhla si ho mateřská Jihlava.

Zápas začal v kvapíkovém tempu, hrálo se rychle, bez přerušování a nahoru-dolů, s dobrým bruslením. Aktivnější byla v úvodu Sparta. Cingel první otestoval Januse, Černoch ve 3. minutě málem dopravil puk do odkryté klece, ale byl zblokován. Litvínov se navíc od 4. minuty musel bránit při Pavlíkově trestu, zvládl to. Hned na to zajel do Januse Safin (trest) a od té chvíle byli hosté nebezpečnější nejen v přesilovce. Sørvik si najel k brance, dostal nabito a zasáhl Pöpperleho do masky. V dobré pozici se objevil i Hübl.

V 11. minutě se vysmýkl Nedomlelovi Reichel, branku Sparty pak ohrozil Lukeš, který v další střelecké pozici ještě zkoušel přihrávku. Od druhého vyloučení se hrálo šest minut nepřetržitě! Lavici hanby zahřáli ještě Černoch (13.) a 24 vteřin před přestávkou Válek, který se krátce předtím probil až do koncovky před gólmana. Poslední možností Sparty byl únik Klimka, kterého zastavil Kubát.

Ve druhé části se nejprve narodilo po jedné šanci na obou stranách. Tu litvínovskou měl Reichel (Pöpperle vyrazil), tu domácí Hlinka v přečíslení dva na jednoho. Sparta byla o něco útočnější, hrála také další dvě přesilovky (27. Kokeš, 37. Kubát, který atakoval Kumstáta, a výrok sudích se mu nelíbil), zatímco soupeř žádnou. Druhou početní výhodu Pražané svírali protivníka velmi nepříjemně, dobře kombinovali a Cingel pálil z mezikruží.

Na druhé straně pak mohl zakončovat Robin Hanzl, ale obkroužil branku a hledal ještě spoluhráče. Také Trávníčkova střela ve 31. minutě vzrušila žlutočernou část hlediště.

Dramatický konec třetiny: Mikuše vychytal Janus a z protiútoku mohli otevřít skóre bratři Hanzlové... Bohužel nedáš-dostaneš, Hlinka zachytil Kokešovu rozehrávku a pouhých 9 vteřin před pauzou po ledě Januse prostřelil.

Co udělá "šatnář" se zápasem? Gól se ukázal jako vítězný, protože po polovině závěrečného dějství krátce po sobě z dorážky Kumstát a po něm Čajkovský zvýšili rozdíl ve skóre na 3:0.

Po nadějném průběhu trochu hořký konec pro Vervu a spoustu jejích fanoušků v hledišti. V 56. minutě trefil Sørvik tyč - přijdou góly v Liberci?

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jiří Veber: "Byli jsme si vědomi síly Litvínova, který předvádí výborný hokej. Měli jsme s jejich hrou velké problémy, dalo by se říct, že celou první i druhou třetinu. Pak nám pomohl gól na konci druhé třetiny, který nás uklidnil. Ve třetí třetině už tam od nás byly i nějaké akce a dvě z nich jsme proměnili. Jsme rádi za tři body. Výborný výkon podal brankář Tomáš Pöpperle."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Myslím, že utkání jsme nezačali špatně, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale chybělo nám buď štěstí, nebo lepší provedení. Průběh poznamenala naše hrubá chyba devět sekund před koncem druhé třetiny, kdy jsme dostali gól na 1:0. Druhý gól byl také laciný. Pak jsme se hrnuli do útoku, ale třetí gól z přečíslení to rozhodl definitivně. Je to od nás komplikované, necpeme se do branky, pořád někoho hledáme. Chyběla důraznější hra do brány. Dnes jsme byli neproduktivní a chybovali."

Fanshop